Un defibrilator gratuit amplasat în centrul Braşovului a fost furat. Doctor: Mă simt dezamăgit şi scârbit

  • Un defibrilator gratuit amplasat în centrul Braşovului în luna decembrie a fost furat.
  • Iniţiatorul proiectului prin care au fost donate defibrilatoare oraşului, dr. Alexandru Covaciu: „Mă simt dezamăgit şi scârbit”.
588 afișări
Imaginea articolului Un defibrilator gratuit amplasat în centrul Braşovului a fost furat. Doctor: Mă simt dezamăgit şi scârbit

Sursa foto: Facebook/Caravana cu Medici

Poliţiştii din Braşov au fost sesizaţi, miercuri, că dintr-o casetă metalică amplasată public în zona Livada Poştei din oraş a fost furat un defibrilator portabil, destinat utilizării publice în cazul persoanelor aflate în situaţii de risc.

Echipa de cercetare formată din criminalişti şi poliţişti de investigaţii a mers la faţa locului pentru a identifica şi ridica probe în cauza semnalată.

„La acest moment se află întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în care vor fi administrate toate mijloacele de probă pentru identificarea autorului şi recuperarea bunului sustras”, informează IPJ Braşov.

„În Decembrie 2022 Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Braşov, unul în Piaţa Sfatului, iar al doilea în Livada Poştei. Ieri noapte cel din Livada Poştei a fost furat. Mă simt dezamăgit şi scârbit”, a anunţat dr. Alexandru Covaciu, iniţiatorul proiectului „O secundă pentru viaţă”, prin care aceste defibrilatoare au fost donate municipalităţii, conform BizBraşov.

„În cursul nopţii trecute a dispărut defibrilatorul extern automat amplasat în livada poştei. Dacă aţi văzut pe cineva care a interacţionat cu el sau având în posesia sa husa alba din interiorul cutiei, vă rugăm anunţaţi poliţia. Suntem profund dezamăgiţi de cele întâmplate şi vrem să aducem aminte că defibrilatorul extern automat nu are nicio valoare în casa unui individ. Nu există nicio indicaţie în cazul pacienţilor să aibă în casă un defibrilator extern, existând alte metode specifice pentru pacienţii ce au nevoie de cardiostimulare. Acesta este destinat spaţiilor frecventate des de oameni pentru acordarea primului ajutor. Orice informaţie ne poate ajuta să redăm comunităţii un aparat medical ce poate salva o viaţă”, a anunţat Caravana cu Medici pe Facebook.

Defibrilatorul furat costă 11.000 de lei şi, potrivit normelor europene, ar trebui să existe cel puţin un astfel de aparat la 10.000 de oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici