Un inginer şi patru electricieni au murit în explozia de la Mina Uricani

Un inginer şi patru electricieni, cu vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani, au murit, sâmbătă, în explozia care a avut loc la Mina Uricani. Potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale a Hiulei (CNH) Petroşani, cei cinci angajaţi ai minei Uricani care au murit în urma deflagraţiei au vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani.

170 afișări
Imaginea articolului Un inginer şi patru electricieni au murit în explozia de la Mina Uricani

Un inginer şi patru electricieni au murit în explozia de la Mina Uricani (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Conform sursei citate, echipa de electricieni care executa reparaţii la transformatorul defect era condusă de inginerul Cosmin Calotă, de 36 de ani.

Alături de acesta, şi-au pierdut viaţa electricienii Marian Cucu, de 41 de ani, Cornel Borchici, de 36 de ani, Iulian Stoi, de 36 de ani, şi Ion Nădrag, de 37 de ani.

Pe de altă parte, în comunicatul CNH este confirmat faptul că în subteran a avut loc o a doua explozie.

"În timpul evacuării victimelor, aflându-se pe traseul spre suprafaţă, personalul salvator a resimţit suflul celei de-a doua explozii. Din fericire, această deflagraţie nu a mai produs victime", se arată în comunicat.

Trupurile celor cinci persoane au fost transportate cu o dubă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Morga Spitalului de Urgenţă din Petroşani.

Trupurile victimelor erau aşezate pe tărgi, iar colegi de-ai lor le-au ţinut la căpătâi o lumânare aprinsă, pe tot traseul Uricani-Petroşani.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Cei 15 salvatori minieri au ieşit, sâmbătă seară, din Mina Uricani, aducând la suprafaţa trupurile victimelor, în subteran având loc o nouă explozie, în urma căreia nimeni nu a fost rănit.

Prim-procurorul adjunct al Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Uricani, că a fost demarată o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor tragediei în care cinci persoane şi-au piedut viaţa în subteran, precizând că rezultatele vor fi publicate în zilele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici