Video Un italian condamnat la 16 ani de închisoare pentru crimă organizată a fost predat autorităţilor

Poliţia Română a predat autorităţilor italiene un cetăţean italian condamnat la 16 ani de închisoare pentru crimă organizată, prins în august într-o localitate clujeană.

814 afișări

O escortă formată din poliţişti italieni au preluat, vineri, pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti - Otopeni, de la poliţişti din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, un bărbat în vârstă de 66 de ani, cetăţean italian, care era urmărit internaţional.

În cursul lunii mai a.c., faţă de acesta, autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare, pentru infracţiuni de criminalitate organizată, fiind condamnat la o pedeapsă de 16 ani de închisoare.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi doi carabinieri din cadrul Grupului de Carabinieri Napoli, Italia l-au depistat, în august, pe bărbat într-o locuinţă din localitatea Fizeşu Gherlii, judeţul Cluj.

Bărbatul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, care a dispus predarea către autorităţile italiene, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la data de 6 septembrie a.c..

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici