Un local din Craiova, închis temporar după ce mai multe persoane au făcut toxiinfecţie alimentară

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a activităţii unui restaurant din Craiova, după ce mai multe persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

286 afișări
Imaginea articolului Un local din Craiova, închis temporar după ce mai multe persoane au făcut toxiinfecţie alimentară

Un local din Craiova, închis temporar după ce mai multe persoane au făcut toxiinfecţie alimentară (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

17 persoane care au participat la un botez organizat sâmbătă într-un local din Craiova au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Joi seara, părinţii unor elevi de clasa a VIII-a care aveau banchetul exact în aceeaşi locaţie s-au revoltat după ce au aflat de cele petrecute de la alte persoane, nu de la patron. Între aceşti părinţi s-a aflat şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, Cristiana Geormăneanu.

„Când am ajuns eu cu fetiţa, mai mulţi părinţi erau deja neliniştiţi. Mi-au spus că a oprit cineva maşina în faţa localului şi le-a povestit ce s-a întâmplat sâmbătă şi să aibă grijă. Noi le-am spus că ni s-ar fi părut normal să ne anunţe că s-a întâmplat evenimentul, să anunţe conducerea şcolii, pe noi, părinţii. Nu s-a întâmplat nimic cu copiii, dar trebuiau să ne anunţe. Ei ne-au spus că este totul în regulă, că au luat măsuri de precauţie şi că sâmbătă aveau şi alimente din altă parte, inclusiv fructe de mare. Ne-au mai spus că au mai avut evenimente de sâmbătă şi până în ziua banchetului şi că nu s-a mai întâmplat nimic. Banchetul a continuat, era un eveniment pe care copiii nu au vrut să îl rateze. Unii dintre ei au consumat produsele de acolo. Până acum nu s-a întâmplat nimic. Dar trebuia să ştim dinainte”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, medic primar medicină de urgenţă.

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a recoltat probe din localul cu pricina, iar acum se aşteaptă rezultatele analizelor. Între timp, s-a dispus suspendarea temporară a activităţii restaurantului.

„A fost un focar de toxiinfecţie alimentară care a apărut în data de 28 mai, au fost internaţi 17 pacienţi dintre care 9 au rămas în spital. Este vorba de forme uşoare şi moderate de toxiinfecţie alimentară, un singur pacient a fost depistat cu salmonella şi i s-a administrat tratament corespunzător. S-au luat 20 de probe şi teste de sanitaţie şi de tegumente şi alte probe de la angajaţii localului. Se aşteaptă rezultatele analizelor, însă între timp s-a decis suspendarea activităţii localului până la finalizarea anchetei”, a declarat doctor Narciza Dinică, consilier superior în cadrul DSP Dolj.

Narciza Dinică a mai precizat, pentru MEDIAFAX, că patronul nu a vrut să semneze procesul verbal privind suspendarea activităţii localului, dar că îi va fi trimis prin poştă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici