Un nou dosar la DNA pentru un fost primar din Bucureşti. A fost trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Poteraş, fostul primar al Sectorului 6, pentru luare de mită, pentru că ar fi primit de la o societate comercială 250.000 de euro pentru a emite autorizaţii necesare unui proiect imobiliar. Poteraş ar fi cerut şi 15% din contravaloarea unor plăţi.

1961 afișări
Imaginea articolului Un nou dosar la DNA pentru un fost primar din Bucureşti. A fost trimis în judecată pentru luare de mită

Un nou dosar la DNA pentru un fost primar din Bucureşti. A fost trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, a următorilor: Poteraş Constantin-Cristian, în prezent aflat în stare de detenţie, la data faptelor primar al Sectorului 6 Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, Constantin Iulian, la data faptei reprezentant al societăţii S.C. Tettas S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, S.C. TETTAS S.R.L. pentru dare de mită.

„În perioada 2006 - 2007, inculpatul Poteraş Constantin Cristian, în calitate de primar al sectorului 6 Bucureşti, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceştia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 euro. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizaţiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire)”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

DNA mai arată că în cursul anului 2009, Cristian Poteraş, în aceeaşi calitate, a pretins de la Constantin Iulian şi S.C. Tettas S.R.L. Bucureşti un procent de 15% din contravaloarea plăţilor efectuate, în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către societatea menţionată şi pentru efectuarea plăţilor pentru produsele furnizate şi a primit de la aceştia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 USD.

„Atribuirile s-au realizat fără planificarea investiţiilor anterior demarării procedurilor de achiziţie, fără bugetarea sumelor şi prin aplicarea unor proceduri de achiziţie publică directă interzise de dispoziţiile legale în legătură cu furnizarea, livrarea şi instalarea unor sisteme inteligente de parcare. Pe perioada mandatului de primar deţinut de inculpatul Poteraş Constantin Cristian, societăţii S.C. Tettas S.R.L. i-au fost atribuite de către Primăria sectorului 6 patru contracte pentru furnizarea unor sisteme de parcare inteligente, cu o valoare de 40.314.575 lei, din care au fost decontaţi 33.880.387 lei”, se precizează în comunicatul de presă transmis de DNA.

Procurorii au dispus sechestru asigurator, până la concurenţa sumei de 250.000 de euro şi 857.800 USD, asupra bunurilor aparţinând lui Cristian Poteraş prin indisponibilizarea a două bunuri imobile, deţinute în mod formal de o altă persoană şi care aparţin în realitate fostului edil.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie.

Cristian Poteraş a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în două cauze penale, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora. Într-una dintre cauzele trimise în judecată, inculpatul Poteraş Constantin Cristian a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici