Un ONG îi cere lui Băsescu să solicite serviciilor secrete predarea dosarelor înalţilor ierarhi

Forumul Civic Românesc îi cere preşedintelui Traian Băsescu să solicite principalelor servicii secrete să predea de urgenţă la CNSAS dosarele înalţilor ierarhi, desecretizate ca urmare a hotărârii CSAT din vara anului 2006.

1 afișare
Imaginea articolului Un ONG  îi cere lui Băsescu să solicite serviciilor secrete predarea dosarelor înalţilor ierarhi

Un ONG îi cere lui Băsescu să solicite serviciilor secrete predarea dosarelor înalţilor ierarhi

Forumul susţine, într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că demersul pe care l-a făcut la CNSAS pentru deconspirarea celor 26 de înalţi ierarahi care conduc Biserica Ortodoxă Română, nu va avea finalitatea dorită până la alegerea noului Patriarh al BOR fără intervenţia şefului statului.

"Credem că imaginea României va avea mult de suferit în eventualitatea dezvăluirii colaborării cu Securitatea a noului Patriarh al BOR", se mai arată în comunicat.

CNSAS a transmis, în urmă cu o săptămână, serviciilor secrete încă depozitare de arhive ale fostei Securităţi o cerere prin care solicită detalii despre dosarele mai multor înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, ocupanţi de funcţii bisericeşti care le permit să acceadă la demnitatea de Patriarh.

Surse din CNSAS au declarat agenţiei MEDIAFAX că documentul a fost trimis de la secretariatul instituţiei către Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Serviciul de Informaţii Externe (SIE).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici