Un profesor din Suceava a fost reţinut pentru că ar fi luat 600 de euro mită, la bacul de toamnă

Un profesor din Suceava a fost reţinut, joi, fiind suspectat că ar fi primit 600 de euro pentru a interveni ca o absolventă de liceu să promoveze proba la matematică a sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1415 afișări
Imaginea articolului Un profesor din Suceava a fost reţinut pentru că ar fi luat 600 de euro mită, la bacul de toamnă

Suceava: Profesor reţinut pentru că ar fi luat 600 de euro mită, la bacul de toamnă

Profesorul Victor Jucan a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă, dosarul fiind instrumentat de procurori împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Suceava.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în prima parte a lunii august, Victor Jucan a fost contactat de o absolventă de liceu, care nu promovase anterior toate probele de la examenul de Bacalaureat şi care i-a solicitat să o ajute pentru a obţine diploma de bacalaureat, absolventa intenţionând să se înscrie la examenul de bacalaureat, în sesiunea august – septembrie 2016. Profesorul a fost de acord, circumstanţe în care, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra comisiei de corectare a lucrărilor, i-a pretins respectivei absolvente suma de 600 euro, promiţându-i că îi va asigura promovarea.

„Jucan a primit de la absolventă suma de 600 euro, în două tranşe, înainte de examen, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2016, pentru a-i asigura absolventei promovarea probei de matematică. În acest caz cercetările sunt continuate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale“, precizează procurorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici