Video Un pui de urs speriat a fost salvat în urma unui apel la 112

  • Un pui de urs a fost găsit căţărat pe un copac din zona Coada Lacului de lângă oraşul Dărmăneşti, judeţul Bacău.
  • Ursuleţul botezat „Norocel” era speriat, dar s-a apropiat fără teamă de jandarmi.
429 afișări

Alertat de lătratul insistent al câtorva câini, un locuitor din zona Coada Lacului de lângă oraşul Dărmăneşti a vrut să afle motivul agitaţiei acestora. Apropiindu-se de copacul spre care lătrau câinii, bărbatul a observat un pui de urs speriat şi a sunat la 112, cerând intervenţia autorităţilor.

La sosirea jandarmilor, ursuleţul a coborât din copac, fiind preluat de membrii echipajului.

„M-a impresionat foarte mult când acest micuţ pui de urs a venit fără teamă către noi şi mă bucur că l-am putut salva. Mulţumesc persoanei care a apelat numărul unic de urgenţă 112 şi a făcut posibilă salvarea, deoarece nu ar fi supravieţuit în pădure fără mama sa, având în vedere vârsta mică pe care o are. Puiul este bine în acest moment, este vioi şi în grija specialiştilor”, a declarat plutonierul adjutant Gherasimescu Cristian, subofiţer la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău.

Jandarmii i-au dat să bea apă, l-au botezat „Norocel", iar după o scurtă acomodare a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Lignum din Dărmăneşti, care l-au predat la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici