Un sfert dintre ucraineni riscă să sufere de afecţiuni psihice grave - OMS

Un sfert din populaţia Ucrainei riscă să dezvolte o afecţiune mentală severă, în urma invaziei ruseşti care durează de un an, a declarat joi un consilier al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

1235 afișări
Imaginea articolului Un sfert dintre ucraineni riscă să sufere de afecţiuni psihice grave - OMS

"OMS estimează că, în acest moment, una din patru persoane din Ucraina este expusă riscului de a suferi de afecţiuni psihice grave", a declarat Michel Kazatchkine, citat de Reuters.

În urma unei vizite recente în oraşul ucrainean Dnipro, Kazatchkine a spus că a văzut zeci de militari spitalizaţi cu "anxietate acută şi tragică, depresie şi afecţiuni psihiatrice".

"Sănătatea mintală devine o problemă de sănătate publică predominantă în Ucraina", a spus el: "Războiul şi consecinţele sale au dus la o creştere a consumului de substanţe psihoactive licite şi ilicite".

Criza de sănătate din Ucraina se va extinde şi în alte părţi ale Europei de Est şi ale Asiei Centrale, în parte ca urmare a unei încetiniri economice în Rusia, a estimat consilierul OMS.

"Recesiunea economică vine pe fondul unor sisteme de sănătate fragile şi al unor bugete de sănătate foarte limitate", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici