Unitatea de transfuzie sanguină din Spitalul CF 2 a fost autorizată de inspectorii DSP Bucureşti

Controlul efectuat marţi de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti la Spitalul CF2 a reconfirmat autorizarea primită de unitatea de transfuzie sanguină pe data de 11 august, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

490 afișări
Imaginea articolului Unitatea de transfuzie sanguină din Spitalul CF 2 a fost autorizată de inspectorii DSP Bucureşti

Unitatea de transfuzie sanguină din Spitalul CF 2 a fost autorizată de inspectorii DSP Bucureşti (Imagine: Ciprian Sterian / Mediafax Foto)

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Spitalul CF2 a depus în data de 3 august la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti dosarul de acreditare, iar o săptămână mai târziu, pe data de 10 august, DSP împreună cu Centrul de Transfuzii au realizat raportul de evaluare prin care a fost atestat faptul că unitatea de transfuzii îndeplineşte condiţiile necesare acreditării.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a precizat pentru MEDIAFAX că autorizaţia a fost emisă pe 11 august, iar acţiunea de recontrol de marţi a inspectorilor DSP Bucureşti a reconfirmat condiţiile pe care unitatea le întruneşte pentru a primi autorizarea.

Pe 2 august, o asistentă de la Spitalul CF 2 a fost amendată cu 700 de lei de inspectorii sanitari în urma anchetei care a stabilit că o pacientă de 39 de ani a primit o transfuzie greşită de sânge din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale.

„Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei Sanitare Publice (DSP) Bucureşti au decis sancţionarea unei asistente de la Spitalul CF2 cu suma de 700 de lei. În acelasi timp, DSP Bucureşti sesizează Colegiul Medicilor pentru continuarea investigaţiilor conform atribuţiilor legale ale acestuia, inclusiv pentru a răspunde la întrebarea dacă vina pentru incidentul transfuzional este de atribuit şi unui medic sau nu”, potrivit unei informări de presă transmise la acea vreme agenţiei MEDIAFAX.

Pacienta a fost internată cu diagnosticul de cancer col uterin la Spitalul CF 2. Ea a primit o transfuzie cu grupa sangvină AB4 pozitiv, în condiţiile în care ea are grupa sangvină 0 pozitiv. La aproximativ o oră şi jumătate după intervenţia chirurgicală, s-au instalat primele semne de şoc hemoragic şi hematurie, iar pacienta a fost transportată la reanimare unde a primit tratament de echilibrare şi a fost făcută recomandarea unei noi transfuzii. Ulterior a fost mutată de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar.

În paralel este efectuată şi o anchetă a procurorilor, privind fapte de vătămare corporală din culpă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici