Uniunea Europeană cere explicaţii de la AstraZeneca, după ce au fost anunţaţi că vor livra mai puţine doze de vaccin

  • AstraZeneca ar putea trimite mai puţine doze de vaccin decât a promis
  • Comisia Europeană cere explicaţii din partea companiei farmaceutice
  • U.E a finanţat dezvoltarea mai multor vaccinuri, cu o sumă totală de 2,7 miliarde de euro
2002 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană cere explicaţii de la AstraZeneca, după ce au fost anunţaţi că vor livra mai puţine doze de vaccin

Uniunea Europeană cere explicaţii de la AstraZeneca, după ce au fost anunţaţi că vor livra mai puţine doze de vaccin

Vaccinul de la AstraZeneca este pe ultima sută de metri cu aprobările din partea Agenţiei Europene a Medicamentului. Aprobarea ar putea veni chiar la sfârşitul acestei săptămâni. Doar că a apărut o problemă.

Compania a informat Comisia Europeană că va trimite un număr mai mic de doze decât cel agreat iniţial. Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a anunţat că AstraZeneca trebuie să a măsuri pentru a livra cantitatea stabilită.

Vaccinul acestora a fost finanţat cu bani europeni.  

„Uniunea Europeană vrea să ştie cu exactitate câte doze au fost produse de către AstraZeneca, unde anume au ajuns şi cui au fost livrate. Răspunsurile companiei nu au fost satisfăcătoare până acum”, a spus Stella Kyruakides, comisarul european pentru sănătate.

Kyriakides a adăugat că UE vrea ca dozele de vaccin comandate să fie livrate cu prioritate, iar contractul să fie respectat.

„Vrem claritate cu privire la tranzacţii şi deplină transparenţă în legătură cu exporturile de vaccinuri. În viitor, toate companiile producătoare de vaccin anti-COVID din UE vor anunţa în prealabil un eventual export către ţările terţe”, a mai declarat oficialul.

Comisarul European pentru Sănătate a propus celor 27 de ţări membre să implenenteze imediat un mecanism de transparenţă. UE a finanţat dezvoltarea mai multor vaccinuri anti-COVID cu o sumă totală de 2,7 miliarde de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici