Uniunea Europeană declanşează vineri „revoluţia verde”. Sunt prevăzute amenzi de până la 25.000 de euro

  • Gata cu plasticul de unică folosinţă: nu mai sunt permise pe piaţă farfurii, pahare şi tacâmuri produse din acest material.
  • La finalul acestei săptămâni vor intra oficial în vigoare noile reguli privind „revoluţia verde” dorită de Uniunea Europeană.
  • Utilizarea produselor nebiodegradabile şi necompostabile este interzisă.
14305 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană declanşează vineri „revoluţia verde”. Sunt prevăzute amenzi de până la 25.000 de euro

Uniunea Europeană declanşează vineri „revoluţia verde”. Sunt prevăzute amenzi de până la 25.000 de euro

A fost declanşată „revoluţia verde europeană”. De vineri, 14 ianuarie, în UE intră oficial în vigoare legea care interzice utilizarea plasticului de unică folosinţă, nebiodegradabil şi necompostabil.

România şi alte ţări din UE implementează astfel directiva SUP antiplastic sau Plasticul de unică folosinţă, al cărei scop este să pună capăt poluării cauzate de plastic, în special în râuri, lacuri, mări şi oceane. 

Amenzile pentru nerespectare legilor sunt foarte mari. Dispoziţia de reglementare prevede aplicarea unei sancţiuni administrative pecuniare de la 2.500 euro la 25.000 euro, pentru „introducerea pe piaţă sau punerea la dispoziţie a produselor cu încălcarea prevederilor art. 5, paragraful 1”.

Franţa interzice deja ambalajele din plastic pentru fructe şi legume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici