UPDATE Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, audiat la DNA în dosarul cărţilor scrise după gratii/ Avocatul său: Becali nu a dat nimic pentru binecuvântarea scrierii cărţii - GALERIE FOTO

Mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza a fost audiat la DNA, luni dimineaţa, în calitate de martor, în dosarul privind cărţile scrise de persoane condamnate, după ce a vizat o carte scrisă de Gigi Becali.

3342 afișări
Imaginea articolului UPDATE Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, audiat la DNA în dosarul cărţilor scrise după gratii/ Avocatul său: Becali nu a dat nimic pentru binecuvântarea scrierii cărţii - GALERIE FOTO

UPDATE Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, audiat la DNA în dosarul cărţilor scrise după gratii/ Avocatul său: Becali nu a dat nimic pentru binecuvântarea scrierii cărţii - GALERIE FOTO (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

UPDATE 12.33 Avocatul Mitropolitului Ardealului, Daniel Ionaşcu, a declarat că Laurenţiu Streza nu a primit "bunuri sau donaţii exacerbate" pentru "binecuvântarea" dată pentru scrierea cărţii "Iubire milostivă şi mântuitoare" de către George Becali în detenţie, în contextul audierii mitropolitului la DNA.

"Înalt Preasfinţia Sa nu a avizat cartea ci a binecuvântat-o. Nu există carte care apare în Biserică să nu apară cu binecuvântarea unui ierarh. Un părinte de la Muntele Athos a mers la Înalt Preasfinţia Sa să îi dea o binecuvântare lui George Becali să scrie o carte. Nu s-a pus problema să aibă o contravaloare. Singurul lucru a fost să primească o carte scrisă de domnul Becali. Nici nu se pune problema să fie sponsorizari, bunuri sau donaţii exacerbate. Pentru acea binecuvântare nu s-a dat nimic. Domnul George Becali nu a fost cel care a cerut ci au cerut cei de la Athos care au scris cartea, că este un coautorat. Este titlul autorului însă corectura grafica, textul şi tot ce e acolo a aparţinut călugărilor de acolo. Binecuvântarea s-a dat pentru scrierea lucrării. Cartea nu era scrisă. Când s-a dat binecuvântarea domnul Becali o poate folosi unde vrea. Nu această lucrare este cea care face obiectul cercetării, sunt vreo cinci sau şase lucrări în dosar", a declarat avocatul Daniel Ionaşcu după audierea lui Laurenţiu Strezea, Mitropoltul Ardealului.

VEZI GALERIE FOTO

Întrebat dacă George Becali a fost vizitat la închisoare de Mitropolitul Ardealului, avocatul a spus că "Înalt Preasfinţia Sa nu a fost undeva pentru domnul Becali în special. Îi vizitează frecvent pe cei închişi pentru că a cerceta pe cei închişi e o poruncă bisericească".

In decembrie 2015, Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a fost fotografiat circulând cu o maşină de lux, care ar costa cel puţin 60.000 de euro. După audierea de la DNA, întrebat fiind de banii din care a cumpărat autoturismul acesta a precizat că a achiziţionat maşina în rate.

ŞTIRE ora 10.48:

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a ajuns luni dimineaţa la sediul DNA şi a refuzat să facă vreo declaraţie înainte de audierea în faţa procurorilor anticorupţie.

Mitropolitul Ardealului este audiat în calitate de martor în dosarul cărţilor scrise de deţinuţi pentru reducerea pedepsei, după ce a vizat cartea "Iubirea milostivă şi mântuitoare", scrisă de Gigi Becali în penitenciar.

VEZI GALERIE FOTO

Becali a scris cinci cărţi în perioada în care s-a aflat încarcerat la Poarta Albă: "Muntele Athos, patria ortodoxiei", "Steaua şi Becali", "Becali şi politica. Începuturile", "Iubirea milostivă şi mântuitoare", "Becali Parlamentul Europei şi Parlamentul României".

Omul de afaceri a fost audiat în data de 8 iunie, la sediul DNA, în dosarul deschis de procurori în luna ianuarie privind cărţile scrise de deţinuţi, lucrări pe baza cărora unele persoane condamnate au obţinut zile de libertate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici