Vacanţe exotice în vara lui 2021. Zborurile spre Turcia, Maroc sau Egipt sunt la mare căutare

  • În fiecare săptămână, din Craiova va pleca un charter spre Antalya
  • Turiştii care merg în Turcia trebuie să prezinte un test PCR/antigen negativ sau dovada vaccinării
  • În perioada 1 aprilie-31 mai, din Craiova au plecat aproximativ 5000 de persoane, în Egipt
  • De pe Aeroportul Internaţional Cluj sunt 38 de zboruri către destinaţii exotice, săptămânal
331 afișări
Imaginea articolului Vacanţe exotice în vara lui 2021. Zborurile spre Turcia, Maroc sau Egipt sunt la mare căutare

Vacanţe exotice în vara lui 2021

Sunt mai puţine restricţii în ţară, dar şi în străinătate. În Turcia, de exemplu, poţi merge în vacanţă şi fără test negativ, dacă eşti vaccinat. Iar dacă eşti din Craiova, de miercuri zbori direct în Antalya. În fiecare săptămână este câte o cursă charter spre această destinaţie, de pe Aeroportul Internaţional Craiova.

CITEŞTE AICI: Vacanţe pe litoral 2021. Ai reguli de respectat când mergi la plajă pe litoralul românesc. Ordin comun al miniştrilor Sănătăţii, Economiei şi Mediului

Alina Radu aşteaptă de un an să plece în această vacanţă. Acum va sta o săptămână în Turcia, împreună cu familia şi prietenii săi.

„Ne vom întoarce relaxaţi că nu stăm în carantină, la întoarcere. Din păcate, dacă Turcia nu iese din zona galbenă în care este acum, fetiţa mea cea mare trebuie să facă un test PCR înainte de aterizarea în România”, spune Alina Radu.

Peste 140 de turişti au plecat spre Antalya. A fost prima cursă charter din această vară, zbor direct din Craiova spre Turcia. Pentru 7 nopţi de vacanţă în Antalya, all inclusive, cu zbor din Craiova, plăteşti între 400 şi 1500 euro/ persoană, în funcţie de hotel.

„Ne bucurăm foarte mult că putem să plecăm, în sfârşit. Nu este nevoie să mai stăm închişi în casă. Sperăm ca acolo să fie vremea frumoasă şi să reuşim să ne distrăm şi să ne relaxăm cum n-am putut să facem anul trecut”, mărturiseşte o turistă.

„Abia aşteptăm să zburăm. Avem şi vaccin făcut, avem şi test negativ şi suntem ok”, adaugă un alt turist.

Cererile pentru Turcia sunt în creştere, spune Bogdan Marica, proprietarul unei agenţii de turism din Craiova. El le atrage atenţia turiştilor să nu plece fără asigurări medicale, în special cele care includ clauza de COVID. Astfel, dacă se îmbolnăvesc înainte de vacanţă, îşi pot recupera banii.

Vorbind despre cererea pentru Turcia, Bogdan Marica spun că, „începând de la 1 iunie, ne aşteptăm să fie o creştere cu cel puţin  50%. (...) Alături de Egipt, Grecia şi Bulgaria, vor fi cele patru mari destinaţii unde românii îşi vor petrece vacanţa anul acesta.”

Şi pe aeroportul din Cluj-Napoca este forfotă mare în această perioadă. În fiecare săptămână sunt 38 de zboruri numai spre destinaţii exotice. Sunt chartere spre Tunisia, Maroc, Egipt, Turcia şi Bulgaria. În plus de la sfârşitul lunii iunie vei putea ajunge în scurt timp şi la Marea Neagră din Constanţa, iar din noiembrie în Maldive.

„Ne pregătim pentru un zbor în Egipt, pentru o vacanţă de 8 zile. Ne bucurăm, mai ales că vremea la Cluj este aşa cum este. Nu am simţit vara, mergem la căldură. A fost o vacanţă stabilită pe ultima sută de metri”, povesteşte Mihaela Păsculescu, turistă.

„De-abia aşteptăm! Am vrut să mergem anul trecut, dar nu am putut din cauza pandemiei”, adaugă şi Otilia Merca, o altă turistă. 

CITEŞTE AICI: Ţara cu cele mai curate ape din Uniunea Europeană. Scor perfect, de 100%, la 1.400 kilometri de România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici