Insulele Greciei vor deveni „zone libere de COVID”. Mykonos se pregăteşte să primească din nou turişti

  • Grecia are în plan să transforme insulele ţării în „zone libere de COVID”.
  • Mykonos, „insula petrecerilor”, se pregăteşte să primească din nou turişti.
  • Pentru moment, cluburile sunt în continuare închise, iar la barurile de pe plajă muzica este interzisă.
1522 afișări
Imaginea articolului Insulele Greciei vor deveni „zone libere de COVID”. Mykonos se pregăteşte să primească din nou turişti

Insulele Greciei vor deveni „zone libere de COVID”. Mykonos se pregăteşte să primească din nou turişti

La două săptămâni după ce Grecia şi-a deschis oficial sezonul turistic este linişte peste tot, exceptând munca depusă de oameni pentru a aduce din nou la viaţă Mykonos, „insula petrecerilor”, scrie CNN.

La barurile aflate pe plajă, unde în mod normal muzica răsuna de dimineaţă până seara, acum este linişte. Muzica încă nu este permisă în astfel de locaţii, în ciuda ridicării restricţiilor pentru a permite utilizarea spaţiilor în aer liber.

De asemenea, cluburile rămân momentan închise. Totuşi, autorităţile din Grecia au în plan să transforme insulele ţării în „zone libere de COVID”. 

Cheia pentru a atinge acest obiectiv este reprezentată de o campanie de vaccinare prin care guvernul îşi propune să fie imunizat fiecare locuitor al insulelor. Vizitatorii vor putea veni doar dacă sunt vaccinaţi, au trecut prin infecţie sau au un test PCR negativ.

Astfel, în iulie s-ar putea ridica reglementările care interzic muzica la terase şi adunările cu un număr mare de persoane.

CITEŞTE AICI: Ţara cu cele mai curate ape din Uniunea Europeană. Scor perfect, de 100%, la 1.400 kilometri de România

La Centrul de Medicină din Mykonos nu mai este niciun loc liber pentru vaccinare.

Planul de revenire economică al Greciei după pandemia de COVID-19 are în prim-plan turismul. Industria turismului este responsabilă pentru peste 18% din economia Greciei şi pentru unul din cinci locuri de muncă. Este acceaşi industrie care a ajutat Atena să-şi revină dintr-o criză financiară care a durat 10 ani şi care a luat sfârşit chiar înainte ca pandemia de COVID-19 să se instaleze.

Anul trecut, ţara a avut cu aproape o treime mai puţin turişti decât în 2019, când aproape 31 de milioane de persoane au intrat în Grecia.

Cetăţenii din Mykonos au fost şocaţi să-şi vadă insula cu doar o mică parte din turiştii cu care erau obişnuiţi în trecut”, a spus primarul Konstantinos Koukas. „Dar anul acesta toţi indicatorii ne arată că numărul turiştilor va fi dublu faţă de 2020”.

La începutul lunii aprilie, în timp ce încă se afla în lockdown şi înregistra o creştere a numărului de cazuri, Grecia şi-a deschis graniţele pentru călătorii din ţările care au făcut progrese rapide în campania de vaccinare.

CITEŞTE AICI: Şapte ţări au început de marţi să folosească portalul UE privind certificatul digital COVID-19

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici