Vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău, despre criza demografică: Trebuie să lucrăm pentru stimularea natalităţii şi pentru aducerea românilor din diaspora

Vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău, a declarat în cadrul dezbaterii „15 milioane de români în 2050. Ce şanse mai are România să evite implozia demografică”, organizată de Sierra Quadrant, că situaţia demografică din România este „dramatică”.

440 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău, despre criza demografică: Trebuie să lucrăm pentru stimularea natalităţii şi pentru aducerea românilor din diaspora

Vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău, despre criza demografică: Trebuie să lucrăm pentru stimularea natalităţii şi pentru aducerea românilor din diaspora

Această problemă este în România, dar nu numai, este o problemă europeană, o mare problemă, a spus acesta.

Potrivit declaraţiilor sale, ne impactează pe toţi acest declin demografic pentru că este vorba despre existenţa naţiunii, pe termen lung. „Trebuie să ne uităm la cifre, să le conştientizăm”.

Consecinţa acestui declin este o problemă şi din punct de vedere economic, nu numai în România, ci la nivelul Europei. „Vrem să avem creştere economică, vrem să avem prosperitate, atunci avem nevoie de densitate de populaţie”.

„Până nu înţelege lumea că acest lucru este o mare problemă în România, lucrurile nu au cum să se schimbe”.

„Orice măsuri am lua, schimbarea trendului se va vedea pe termen mediu şi lung”, a declarat Robert Sighiartău.

În ceea ce priveşte măsurile luate şi politicile aplicate, vicepreşedintele PNL a declarat că statul român în ultimii 10-15 ani nu mai are politici concrete şi nu se mai lucrează pentru a avea strategii pentru această problemă.

De aici încolo, rolul meu este de a atrage atenţia guvernului că „demografia trebuie să reprezinte o prioritate naţională şi chiar ar trebui inclusă în tot ceea ce înseamnă dezbatere. Cred că acesta este rolul meu ca plitician, să atrag atenţia”, a spus acesta. Aici trebuie un efort mare ca toţi să înţealeagă şi toţi să punem toţi umărul la rezolvarea acestei probleme.

La nivel de măsuri, Robert Sighiartău a declarat că „trebuie să lucrăm pentru stimularea natalităţii, cu măsuri clare, iar pe de altă parte este să vedem cum putem reuşi să aducem în ţară o parte din cei care trăiesc în diaspora”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici