Victimele cerşetoriei în Bucureşti: copii obligaţi să ceară bani în intersecţii sau să vândă flori, 12 ore pe zi, ameninţaţi, bătuţi şi „vânduţi” pentru sex

10 persoane sunt audiate de procurorii DIICOT, fiind bănuite că au forţat copii să cerşească în intersecţiile din Capitală sau să vândă flori, câte 12 ore pe zi, indiferent de vreme.

439 afișări
Imaginea articolului Victimele cerşetoriei în Bucureşti: copii obligaţi să ceară bani în intersecţii sau să vândă flori, 12 ore pe zi, ameninţaţi, bătuţi şi „vânduţi” pentru sex

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, joi, 5 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov, la persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, exploatarea cerşetoriei şi viol.

Conform DIICOT, începând cu anul 2021, în Bucureşti a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat până în luna mai a acestui an, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori prin supunerea la executarea unei munci în mod forţat şi obligarea la practicarea cerşetoriei.

Astfel, în perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infracţional organizat, profitând de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau persoanele vătămate minore, le-au transportat zilnic cu autoturisme din comuna Jilava, judeţul Ilfov, în diferite zone din Bucureşti, precum Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor şi Eroilor, unde le-au supus la executarea unei munci în mod forţat.

Timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de condiţiile meteo, minorii erau obligaţi să vândă flori şoferilor opriţi la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curăţare a parbrizului.

De asemenea, copiii au fost obligaţi să cerşească, folosind cartoane cu mesaje menite să emoţioneze şi păpuşi care imitau prezenţa unui nou-născut. Persoanele vătămate minore au fost determinate să practice cerşetoria prin ameninţări şi agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracţional organizat.

Membrii grupului infracţional organizat au obţinut în mod constant diverse sume de bani.

Totodată, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, patru dintre persoanele vătămate minore, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, au fost obligate să întreţină acte sexuale în perioada decembrie 2021 - mai 2022, membrii grupului obţinând în acest mod diferite sume de bani.

În urma percheziţiilor domiciliare a fost confiscată suma de 63.000 de lei.

La sediul DIICOT sunt audiate 10 suspecţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici