Video VIDEO | Cetăţean turc, acuzat că a transportat 96 de migranţi cu o ambarcaţiune, arestat preventiv

Un bărbat de cetăţenie turcă, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat, marţi, fiind acuzat că a transportat ilegal 96 de migranţi din Iran şi Irak, pe Marea Neagră, acesta fiind prins de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

353 afișări

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, cetăţeanul turc în vârstă de 50 de ani a fost prins la sfârşitul săptămânii trecute, când a adus 96 de cetăţeni din Irak şi Iran, pe Marea Neagră, în România, cu scopul de a ajunge într-un stat Schengen.

Poliţiştii au stabilit că ambarcaţiunea „Dardanelles 2”, condusă de cetăţeanul turc a plecat împreună cu grupul de migranţi, în data de 8 septembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei. Aceasta avea la bord 39 de bărbaţi, 21 de femei şi 36 de copii.

Cetăţeanul turc este cercetat pentru trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

Toţi migranţii au fost evaluaţi medical.

Pentru gestionarea evenimentului alături de Garda de Coastă au participat în sistem integrat şi reprezentanţi ai Prefecturii judeţului Constanţa, Inspectoratului de Poliţiei al judeţului Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” Constanţa, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, Serviciul de Ambulanţă a judeţului Constanţa, Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa din cadrul S.R.I., Autoritatea Navală Română - M.R.C.C.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici