Video Vijelia a făcut prăpad într-o localitate din judeţul Olt. Zeci de hectare de solarii au fost distruse

  • 40 de hectare de solarii au fost distruse de vântul puternic
  • Pagubele legumicultorilor sunt de sute de mii de lei
  • Primarul comunei: „S-ar putea ca producţia de roşii să fie afectată în mare măsură”
1037 afișări
Apoximativ 40 de hectare de solarii din comuna Grădinari, judeţul Olt, în care erau cultivate roşii şi varză, au fost distruse de vântul puternic. Pagubele sunt de sute de mii de lei.
 
Legumicultorii din Grădinari povestesc că vijelia a început, dintr-o dată, şi a durat mai puţin de 10 minute. Suficient cât să smulgă din pământ solariile şi chiar acoperişurile caselor. Oamenii se plâng că afacerile lor sunt distruse şi că nu mai au bani să-şi refacă serele.
 
„La începutul recoltării ne lasă descoperiţi. De unde bani să o luăm de la capăt? Nu încasez pe cultură cât mă costă reparaţia, în situaţia în care reuşesc să vând varza”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Kesnoiu, producător de varză.
 
„Mare parte din solariile pe care le am în proprietate au fost dstruse. Vântul a distrus foliile şi a scos structurile fixate în ciment, din pământ. După o primă evaluare, pagubele depăşesc suma de 40 de mii de lei”, a spus Alexandra Cepăreanu, alt legumicultor din comuna Grădinari.
 
Potrivit primarului localităţii Grădinari, Mihai Ioana, afectate au fost şi casele oamenilor. Producţia de roşii ar putea fi, însă compromisă în mare parte.
 
„Au fost afectate aproximativ 40-50 de gospodării cu o suprafaţă aproximativă de 40 hectare de teren, în general solarii. Nu numai solariile au fost afectate, ci şi unele gospodării în sensul că tabla de pe anumite case a fost pur şi simplu luată, ţigle căzute, dar solariile au fost pur şi simplu scoase din pământ. Noi sperăm să putem reface aceste solarii.(...) În general sunt roşii. Foarte mulţi au aplicat pentru măsura cu tomatele şi cei mai mulţi au avut roşii. S-ar putea ca producţia să fie afectată în mare măsură”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Ioana, primarul comunei Grădinari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici