Vizele pentru Canada, eliminate de anul viitor. Klaus Iohannis anunţă că s-a ajuns la un acord: Ne retragem rezerva pe care am declarat-o faţă de CETA

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri la Bruxelles că România a ajuns la o înţelegere rezonabilă cu Canada privind eliminarea vizelor de la 1 decembrie 2017, astfel că ţara noastră nu mai are obiecţii faţă de Acordul economic UE-Canada (CETA). Boiko Borisov, premierul Bulgariei: Canada a trimis Bulgariei şi României notificări privind eliminarea vizelor.

12731 afișări
Imaginea articolului Vizele pentru Canada, eliminate de anul viitor. Klaus Iohannis anunţă că s-a ajuns la un acord: Ne retragem rezerva pe care am declarat-o faţă de CETA

Klau Iohannis: S-a ajuns la un acord cu Canada privind eliminarea vizelor

''Am o veste în această dimineaţă. În această dimineaţă s-a ajuns la un acord cu partea canadiană, un acord rezonabil pentru ambele părţi şi în acest fel suntem în situaţia foarte potrivită pentru discuţia de astăzi să ne retragem rezerva pe care am declarat-o faţă de CETA. România nu mai are niciun fel de obiecţiuni faţă de Acordul comercial cu Canada'', a spus şeful statului.

Astfel, potrivit acordului, de la 1 mai 2017 nu mai au nevoie de vize cei care au mai călătorit în Canada, iar de la 1 decembrie 2017 se elimina total vizele pentru români. Canada ar putea reveni asupra deciziei dacă numărul de imigranţi ilegali este foarte mare, dar doar în primii trei ani de la ridicarea vizelor.

Canada a acceptat eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii bulgari începând din decembrie 2017, afirmă premierul Boiko Borisov, precizând că atât Sofia, cât şi Bucureştiul au primit notificări scrise despre această decizie, relatează presa de la Sofia.

"Împreună cu preşedintele României, am primit confirmarea scrisă că până în decembrie 2017 regimul vizelor va fi eliminat pentru toţi cetăţenii bulgari. În acest context, eu şi preşedintele României am decis să susţinem semnarea Acordului CETA", a declarat Borisov, conform unui mesaj postat pe site-ul Consiliului European.

România şi Bulgaria au condiţionat semnarea Acordului Complet Economic şi Comercial UE-Canada (CETA) de eliminarea vizelor de călătorie.

Acordul de parteneriat comercial UE-Canada continuă să fie blocat de Guvernul regiunii belgiene Wallonia, iar reuniunea extraordinară desfăşurată joi seară la nivel de ambasadori ai celor 28 de state UE nu a reuşit depăşirea impasului, discuţiile continuând vineri cu Ottawa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici