- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.06.2014, 11:32)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VREMEA până pe 6 iulie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în următoarele două săptămâni în fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 23 iunie - 6 iulie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
Urmărește
5973 afișări
VREMEA până pe 6 iulie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în următoarele două săptămâni în fiecare regiune a ţării (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28...29 de grade. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 22...24 de grade, vremea devenind răcoroasă. Apoi, din 28 iunie până spre sfârşitul intervalului de prognoză vor fi variaţii termice, dar nu semnificative, media maximelor oscilând în general în jurul valorilor climatologic specifice, respectiv 27...28 de grade, dar cu posibilitatea unor valori în jurul a 30 de grade în ultimele zile. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind în scădere în partea a doua a acestei săptămâni, spre o medie de 11...12 grade, menţinându-se apoi relativ constante, apropiate de valorile multianuale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Financial Times: UE caută alternative urgente fără SUA pentru finanțarea Ucrainei. Planul G7 privind utilizarea activelor rusești a eșuat
-
Liderul Hamas nu cedează şi vrea un „război lung şi de uzură” cu Israelul
-
Alexandra Beatrice Bertalan Pacuraru şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din partea ADN
-
Taifunul Bebinca a lovit Shanghai. Cea mai puternică furtună din China, din 1949
Va ploua îndeosebi în intervalul 24-27 iunie, când sunt de aşteptat şi averse importante cantitativ.
CRIŞANA
Vremea relativ răcoroasă va caracteriza în general prima parte a intervalului de referinţă, astfel că media maximelor termice va fi de 22...24 de grade, mai ridicată doar în prima zi. Din data de 28 iunie se estimează o creştere a temperaturilor, către o valoare ce va oscila în jurul unei medii de 26 de grade, apropiată de cea climatologic specifică sfârşitului de iunie şi începutului de iulie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind destul de modeste în prima săptămână (medii de 10...13 grade), apoi în creştere uşoară.
Va ploua îndeosebi în intervalul 24-27 iunie, când sunt de aşteptat şi averse importante cantitativ.
TRANSILVANIA
Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, în special în sud-vestul regiunii, cu o medie a valorilor maxime de 25...26 de grade. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 20 de grade, cu valori chiar mai modeste în nordul şi în estul zonei. Apoi, din 28 iunie până spre sfârşitul intervalului de prognoză vor fi variaţii termice destul de mici, maximele oscilând în general în jurul valorilor climatologic specifice, respectiv 24...26 de grade, în medie. Mediile termice nocturne vor fi destul de modeste, cu precădere în partea de nord şi de est a regiunii, valorile fiind în general de 11...12 grade, dar cu nopţi chiar mai răcoroase la sfârşitul primei săptămâni de prognoză.
Instabilitatea atmosferică destul de pronunţată va determina, îndeosebi în perioada 24-26 iunie şi în jurul datei de 1 iulie, ploi frecvente ce pot fi importante cantitativ.
MARAMUREŞ
Prima parte a intervalului de referinţă va fi caracterizată de o vreme în general răcoroasă, astfel că media maximelor termice va fi de 20...22 de grade. După data de 28 iunie, este estimată o creştere de temperatură, către o valoare ce va oscila în jurul unei medii de 25 de grade, apropiată de cea climatologic specifică sfârşitului de iunie şi începutului de iulie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind destul de modeste în prima săptămână şi în special către sfârşitul acesteia, când mediile vor fi de 9...11 grade.
Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina în intervalele 24-26 iunie şi 29 iunie - 1 iulie ploi ce pot fi importante cantitativ.
MOLDOVA
Vremea va fi caldă în primele zile, dar şi după data de 29 iunie, intervale când media regională a maximelor va fi de 24...26 de grade. În schimb, mijlocul primei săptămâni de prognoză va fi caracterizat de o vreme răcoroasă, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, iar maximele diurne vor fi în jurul a 20 de grade, în medie. Regimul termic nocturn va avea valorile cele mai scăzute spre sfârşitul primei săptămâni, cu medii de 11...12 grade, fiind de aşteptat şi dimineţi mai reci mai ales în nord şi în dealurile subcarpatice.
Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, în intervalul 24-26 iunie şi din nou în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.
DOBROGEA
Regimul termic se va situa pe parcursul celor două săptămâni de prognoză în jurul celui specific acestei perioade din an, cu valori diurne de 24...26 de grade, valori mai ridicate fiind de aşteptat în primele zile şi nou după data de 30 iunie, cu precădere în partea continentală. Valorile nocturne vor fi mai modeste către sfârşitul primei săptămâni, dar în rest vor oscila în jurul normelor climatologice.
Probabilitatea pentru fenomene asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferică va fi mai mare din noaptea de 24/25 iunie şi până în 26 iunie.
MUNTENIA
Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28...30 de grade. În a doua parte a săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 24...26 de grade, valori uşor sub cele normale pentru sfârşit de iunie. Luna iulie debuteaza cu un regim al temperaturilor în jurul mediilor climatologic specifice, respectiv 27...28 de grade. Nopţile vor fi mai răcoroase doar către sfârşitul acestei săptămâni, când media minimelor va fi în jurul a 13 grade, în rest sunt de aşteptat valori apropiate de normal, 14...16 grade în medie.
Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, din seara zilei de 24 iunie şi până în 26 iunie şi din nou posibil în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.
OLTENIA
Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28...30 de grade. Apoi, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 24...25 de grade, valori sub cele normale pentru sfârşit de iunie. Luna iulie debuteaza cu un regim al temperaturilor în jurul mediilor climatologic specifice, respectiv 27...28 de grade. Nopţile vor fi ceva mai răcoroase doar către sfârşitul acestei săptămâni, când media minimelor va fi în jurul a 13 grade, în rest sunt de aşteptat valori apropiate de normal, 14...16 grade în medie.
Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, din seara zilei de 24 iunie şi până în 26 iunie şi din nou posibil în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate sau importante cantitativ.
LA MUNTE
Faţă de regimul termic cu care s-a încheiat săptămâna solstiţiului de vară, temperaturile la debutul acestui interval de referinţă vor fi mult mai ridicate, cu medii ale maximelor diurne de 14...16 grade, iar ale valorilor nocturne de 8...9 grade. O răcorire a vremii se va produce în partea a doua a acestei săptămâni, dar nu va fi de durată, astfel că din data de 29 iunie temperaturile vor fi din nou în creştere.
Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată îndeosebi în perioada 24-26 iunie, când sunt de aşteptat ploi frecvente, importante cantitativ.
Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo.
Citește pe alephnews.ro: Care au fost ultimele cuvinte auzite de echipajul submersibilului Titan înainte de implozie? Noi detalii ies la iveală
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ryan Routh, bărbatul suspectat că voia să-l asasineze pe Trump, este un autor pasionat de arme, de legiuni străine și războaie. Cum schimbă noua tentativă de asasinat campania prezidențială
S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Avertisment apocaliptic de la Bill Gates: Dacă vom reuşi cumva să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o altă problemă uriaşă
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la nuntă, dar nu au vrut să audă de el
CANCAN.RO
Cel mai căutat LAPTE de români este foarte scump. Cât ajunge să coste un litru într-un supermarket
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:41
Liderul Hamas nu cedează şi vrea un „război lung şi de uzură” cu Israelul
-
ieri, 22:40
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 936. Atac masiv cu drone asupra Kievului / ISW: Rusia se va confrunta cu o penurie de arme pentru invazia din Ucraina / „Ucraina îi poate păstra” - comandantul cecen renunţă la compatrioţii care s-au predat Kievului