Vremea va fi în general instabilă. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea va fi călduroasă în special în sudul şi în estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 31 de grade, mai ridicate în regiunile sudice, unde vor fi frecvent valori de 33...34 de grade şi izolat, în Lunca Dunării, 35 de grade, informează ANM.

213 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi în general instabilă. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea va fi în general instabilă. PROGNOZA METEO pentru weekend

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros în zona montană, în vestul Transilvaniei, Crişana şi Maramureş unde pe arii restrânse vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice, în timp ce în restul teritoriului va fi variabil, mai mult senin dimineaţa. Începând cu orele serii însă, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest unde pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 10 şi 20 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine călduroasă, cu temperaturi în creştere, astfel că maximă va fi de 33...34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16...18 grade.

Duminică

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, la început cu precădere în sud-vestul ţării şi în zonele montane şi submontane, iar din a doua parte a zilei şi noaptea în special în sud, în centru şi în nord-est. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi pe spaţii mai mici şi la cote mai reduse. Temperaturile vor scădea în vest, în nord-vest şi parţial în centru, iar în rest va fi încă o vreme călduroasă; maximele se vor încadra între 21...22 de grade în zonele de deal din Crişana şi 33...34 de grade în Muntenia, iar minimele vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici