Zece elevi care au mâncat produse din "Cornul şi laptele", cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Zece elevi de clasele a III-a şi a IV-a de la şcoala din comuna constănţeană Piatra au prezentat, vineri, simptome de toxiinfecţie alimentară, la scurt timp după ce au mâncat produsele primite în cadrul programului guvernamental "Cornul şi laptele".

33 afișări
Imaginea articolului Zece elevi care au mâncat produse din "Cornul şi laptele", cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Zece elevi care au mâncat produse din "Cornul şi laptele", cu simptome de toxiinfecţie alimentară (Imagine:Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Constantin Dina, unitatea de învăţământ din Piatra a anunţat, vineri, în jurul orei 11.45, că un număr de zece elevi din clasele a III-a şi a IV-a au avut vărsături la scurt timp după ce au mâncat produsele primite de la şcoală.

"Deocamdată, acestea sunt singurele simptome prezentate de copii şi nu a fost necesară transportarea lor la o unitate sanitară. Ne gândim că ar putea fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară întrucât vărsăturile au apărut la aproximativ o oră după ce au mâncat laptele şi cornul. O echipă de inspectori a direcţiei a plecat deja spre Piatra pentru a ancheta cazul, iar dacă situaţia o va impune copiii vor fi aduşi la spital. Sperăm însă ca starea acestora să rămână uşoară", a precizat Constantin Dina.

Directorul DSP Constanţa a mai precizat că, după ce îi vor controla pe elevii bolnavi, inspectorii direcţiei vor preleva probe de la produsele primite în cadrul programului guvernamental şi vor analiza modalitatea acestora de depozitare şi păstrare în cadrul unităţii de învăţământ.

"Abia după ce probele vor fi analizate ne vom putea pronunţa dacă este cu adevărat vorba despre o toxiinfecţie alimentară", a mai declarat Constantin Dina.

În ultima lună, s-au mai înregistrat două cazuri similare, când câteva zeci de elevi de la o şcoală din municipiul Constanţa şi una din comuna Nicolae Bălcescu au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară, dar, la finalizarea anchetei epidemiologice, s-a stabilit că, de fapt, cauza producerii celor două evenimente epidemiologice a fost virală (Adenovirus), o infecţie respiratorie însoţită şi de simptomatologie digestivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici