Zece mii de oameni au asistat la parada măştilor şi la Festivalul obiceiurilor de iarnă, în Suceava

Peste zece mii de persoane au asistat, marţi, la Suceava, la parada măştilor şi la Festivalul internaţional al obiceiurilor de iarnă la care au participat circa 1.500 de urători din 36 de formaţii din judeţul Suceava, dar şi din localitatea Crasna din Ucraina.

756 afișări
Imaginea articolului Zece mii de oameni au asistat la parada măştilor şi la Festivalul obiceiurilor de iarnă, în Suceava

Zece mii de oameni au asistat la parada măştilor şi la Festivalul obiceiurilor de iarnă, în Suceava

Parada a fost deschisă de buciumaşi, urmaţi de călăreţi costumaţi în Ştefan cel Mare şi curtea acestuia, unul dintre călăreţi fiind un copil ce a reprezentat Anul Nou. Nu a lipsit nici ceata de urători din Crasna-Ucraina şi grupurile de urători din toate vetrele folclorice ale judeţului Suceava.

Cetele de urători şi mascaţi au trecut prin faţa Palatului Administrativ, unde au fost întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ion Munteanu, de prefectul Constantin Harasim, primarul Sucevei, Ion Lungu, dar şi de alţi reprezentanţi ai administraţiilor din Suceava şi Cernăuţi.

Urătorii din localitatea ucraineană Crasna au prezentat „Malanca”, o formă de teatru popular cu tentă satirică, unde personajele sunt baba şi moşneagul, doctorul, popa, capra şi ciobanul, căiuţii, ursul, cerbul şi negustorul, specifică Bucovinei şi care s-a păstrat şi în această zonă în ciuda interdicţiilor impuse de regimul sovietic.Costumele lor au atras, în mod special, atenţia celor prezenţi, fiind realizate din paie cu aripi de cinci metri ce cântăresc circa o sută de kilograme.

Printre cetele de urători suceveni s-au aflat grupuri cu "plugul", iar altele, însoţite de muzicanţi, au prezentat "dansul caprei" sau "jocul ursului".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici