Zeci de persoane au fost repatriate voluntar din România, în primele cinci luni ale anului

Peste 70 de oameni, cei mai mulţi bărbaţi de orgine marocană, au fost repatriaţi în cadrul Programului de repatriere voluntară umanitară, în primele cinci luni ale lui 2016, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

1440 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane au fost repatriate voluntar din România, în primele cinci luni ale anului

Zeci de persoane au fost repatriate voluntar din România, în primele cinci luni ale anului

În primele cinci luni ale acestui an, 74 de cetăţeni străini aflaţi pe teritoriul României au depus solicitări de repatriere voluntară şi au plecat din ţara noastră în cadrul Programului de repatriere voluntară umanitară, anunţă IGI. Reprezentanţii instituţiei anunţă că această este o alternativă la returnarea forţată şi se aplică pentru străinii a căror şedere este ilegală în ţara noastră.

“Dintre aceştia, 61 se aflau în şedere ilegală, cinci au renunţat la procedura de azil, trei au renunţat la o formă de protecţie acordată anterior, iar cinci au primit decizii de respingere a cererii de azil. Cei mai mulţi provin din Maroc (22), Filipine (17), Sri Lanka (5), în procent de 64 % sunt bărbaţi şi 36 % femei. ”, se arată într-un comunicat al IGI.

Reprezentanţii Inspectoratului anunţă că programul de repatriere voluntară se aplică şi solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost respinse sau nu au primit încă o decizie definitivă şi aleg să se întoarcă acasă însă nu au mijloace financiare proprii.

“Un astfel de caz este cel al unei femei, în vârstă de 37 de ani, din Filipine. Aceasta a intrat în ţara noastră cu o viză de lungă şedere în scop de muncă, însă după ce a născut un băieţel a dorit să se reîntoarcă în ţara de origine. Pentru că dreptul de şedere îi expirase de aproape cinci luni de şi nu deţinea mijloace financiare suficiente pentru călătorie, tânăra a cerut ajutorul poliţiştilor de Imigrări”, se mai arată în comunicatul instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici