Video Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: Peste 800 de persoane la procesiunea din Cluj-Napoca | GALERIE FOTO, VIDEO

Peste 800 de persoane au pornit, joi, într-o procesiune prin centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, acestea urmând să participe şi la o slujbă religioasă la Biserica romano-catolică Sf. Mihail, transmite corespondentul MEDIAFAX.

521 afișări

Participanţii la eveniment s-au adunat în jurul orei 11 în faţa Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca şi au pornit într-o procesiune pe traseul Piaţa Avram Iancu – Bulevardul Eroilor – Piaţa Unirii până la Biserica romano-catolică Sf. Mihail, unde vor asista la o slujbă religioasă.

Cei prezenţi au adus cu ei steaguri ale Ungariei, ale Ţinutului Secuiesc, ale Transilvaniei şi ale României şi intonează cântece patriotice din timpul Revoluţiei din 1848.

Programul zilei de 15 martie de la Cluj-Napoca mai prevede o ceremonie de depunere de coroane de flori la plăcuţa de pe fostul Hotel Biafini, unde, în timpul Revoluţiei de la 1848 a fost cazat poetul revoluţionar maghiar Petofi Sandor.

Acolo vor avea loc şi discursuri ale liderilor UDMR şi al altor invitaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici