A doua oară e cu noroc | Cristiano Ronaldo este onorat cu un bust pe măsură, după încercarea eşuată de pe aeroportul din Madeira - FOTO

Un nou bust al fotbalistului portughez a fost prezentat la muzeul Real Madrid, în semn de recunoaştere a carierei sale, scrie Daily Mail.

3053 afișări
Imaginea articolului A doua oară e cu noroc | Cristiano Ronaldo este onorat cu un bust pe măsură, după încercarea eşuată de pe aeroportul din Madeira - FOTO

A doua oară e cu noroc | Cristiano Ronaldo este onorat cu un bust pe măsură, după încercarea eşuată de pe aeroportul din Madeira - FOTO

Din fericire, de această dată sculptura chiar seamănă cu renumitul fotbalist în vârstă de 32 de ani.

Astfel, spre deosebire de Emanuel Santos, sculptorul spaniol Jose Antonio Navarro Arteaga a primit numai aprecieri pentru statuia sa atât de asemănătoare cu originalul.

În cadrul unui interviu pentru El Mundo, acesta a spus că s-a folosit de mai multe fotografii cu Cristiano pentru a lucra la opera de artă.

"Ceea ce am vrut să arăt a fost puterea lui interioară, acel moment când se pregăleşte să dea o lovitură liberă".

Artistul a fost inspirat să producă un bust al sportivului după ce fiul său, un fan al lui Cristiano Ronaldo, l-a rugat să ”repare” greşeala din Madeira.

În urmă cu şase luni, portughezii au decis ca aeroportul din Madeira să poarte numele de Cristiano Ronaldo, în cinstea fotbalistului născut chiar în Funchal, capitala Insulelor Madeira. Cu toate acestea, ceea ce trebuia să fie o ocazie de bucurie, s-a transformat rapid într-un eveniment cel puţin nefericit.

În cadrul ceremoniei de redenumire a aeroportului a fost dezvelită şi o statuie cu bustul lui Cristiano Ronaldo, care a stârnit o serie de comentarii în presa internaţională.

Statuia din bronz care ar fi trebuit să îl înfăţişeze pe fotbalist părea mai degrabă o caricatură, unii specialişti întrebându-se dacă măcar chipul lui Ronaldo a fost inspiraţia pentru această statuie, căci nu semăna deloc cu sportivul. Alţii au descris-o ca fiind ”dubioasă” şi chiar ”oribilă”.

"Aeroportul Ronaldo, eclipsat de o statuie inexactă", a titrat Reuters, în timp ce The Guardian a catalogat sculptura drept "un bust dubios".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici