A murit Johan Cruyff. Fosta legendă a Ajax-ului şi a naţionalei Olandei avea 68 de ani - VIDEO

O veste cumplită dintr-o clinică din Barcelona cade ca un trăsnet peste faţa fotbalului mondial. Unul dintre cei mai importanţi jucători şi antrenori din istorie a pierdut o luptă inegală cu o boală necruţătoare, cancerul pulmonar.

6104 afișări
Imaginea articolului A murit Johan Cruyff. Fosta legendă a Ajax-ului şi a naţionalei Olandei avea 68 de ani - VIDEO

A murit Johan Cruyff. Fosta legendă a Ajax-ului şi a naţionalei Olandei avea 68 de ani (Imagine: Wikipedia)

Celebrul Johan Cruyff a murit în această după-amiază, la vârsta de 68 ani. Olandezul vicecampion mondial în 1974 suferea de cancer pumonar

Fost antrenor al Barcelonei, unde i-a avut elevi pe Hagi şi Gică Popescu, Johan Cruyff a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în urmă cu un an şi a fost supus imediat, la o clinică privată din Barcelona, la o serie de teste amănunţite pentru a afla exact stadiul în care se afla boala.

"Pe 24 martie 2016, Johan Cruyff a murit liniştit, în Barcelona, înconjurat de familia lui, după o luptă grea bătălie cu cancerul. E un moment extrem de trist pentru noi toţi şi vă rugăm să ne respectaţi intimitatea familiei în această perioadă" a fost anunţul publicat de efamilia fostului mare fotbalist pe o reţea de socializare.

Johan Cruyff este o figură emblematică pentru ceea ce înseamnă lumea fotbalului. Ca jucător a obţinut trei Cupe ale Campionilor cu Ajax, O Cupa UEFA şi o Cupa Intercontinentală. A primit Balonul de Aur de trei ori, în 1971, 1973 şi 1974 şi a fost Gheata de Aur a Cupei Mondiale din 1974.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici