UEFA vrea să schimbe formatul Ligii Campionilor. Echipele din România ar fi afectate în mod direct

Cotidianul britanic The Guardian anunţă că UEFA analizează noi schimbări aduse formatului Ligii Campionilor, prin care să reducă numărul de echipe din faza grupelor la 16, faţă de 32 în prezent, dar care să dispute mai multe meciuri între ele, în două "mini ligi" de câte opt echipe, scrie ProSport

2109 afișări
Imaginea articolului UEFA vrea să schimbe formatul Ligii Campionilor. Echipele din România ar fi afectate în mod direct

UEFA vrea să schimbe formatul Ligii Campionilor. Echipele din România ar fi afectate în mod direct

Conform sursei citate, în discuţie se află un format cu doar 16 echipe de top împărţite în două grupe de câte 8 formaţii. Asta ar presupune introducerea unui tur suplimentar înainte de faza grupelor, în care cele mai bune 16 echipe din competiţie să nu se poată întâlni între ele. În fiecare grupă s-ar disputa câte 14 partide, toate (cel puţin teoretic) între nume importante ale fotbalului european.

Schimbările ar putea fi introduse abia din sezonul 2018-2019, după ce actualul contract de sponsorizare expiră.

Schimbarea e dorită în special de cluburile mari din cele mai importante campionate ale Europei, care vor să genereze venituri mai mari pentru a ţine pasul cu cluburile din Premier League din punct de vedere financiar. Formaţiile din Anglia vor avea venituri uriaşe începând din noul sezon, datorită încasărilor de peste 7 miliarde de euro din vânzarea drepturilor TV pentru următoarele trei sezoane. Câştigătoare titlului în Anglia va încasa doar din drepturile TV aproximativ 180 de milioane de euro, în timp ce câştigătoarea Champions League în actualul format primeşte în jur de 65 de milioane de euro în total (drepturi TV şi bonusuri de la UEFA).

O astfel de schimbare ar afecta în mod direct şi echipele din România, care şi-ar vedea şansele de a accede în grupele competiţiei mult diminuate. Chiar dacă se păstrează formatul actual cu o rută a campioanelor în preliminarii, reprezentanta Ligii 1 ar mai avea de depăşit un tur 1 înainte de faza grupelor, unde ar întâlni cu siguranţă una din cele mai bune formaţii ale Europei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici