Afacerea Fancy Bear. Reacţia lui Kim Brennan, campioană olimpică la canotaj, prezentă pe lista de sportivi dopaţi: Am folosit adrenalină doar în scopuri terapeutice

Sportiva din Australia, Kim Brennan, campioană olimpică la Rio în proba de simplu vâsle a reacţionat imediat după ce numele ei a apărut pe cea de-a treia listă publicată de hackerii de la Fancy Bear.

618 afișări
Imaginea articolului Afacerea Fancy Bear. Reacţia lui Kim Brennan, campioană olimpică la canotaj, prezentă pe lista de sportivi dopaţi: Am folosit adrenalină doar în scopuri terapeutice

Afacerea Fancy Bear. Reacţia lui Kim Brennan, campioană olimpică la canotaj, prezentă pe lista de sportivi dopaţi: Am folosit adrenalină doar în scopuri terapeutice

Kim Brennan şi-a exprimat dezamăgirea că numele ei a fost inclus în acest scandal şi spune că singura ei vină este că şi-a injectat adrenalină, ca urgenţă medicală, la indicaţiile doctorilor.

"Am luat acea substanţă pentru a combate o reacţie alergică severă. Mi-a fost administrată de către doctorii de la secţia de urgenţe a spitalului şi în niciun caz nu am vrut să îmi îmbunătăţesc performanţele sportive. Am fost extrem de bolnavă şi acum sunt foarte supărată pentru că istoricul meu medical a fost făcut public.” a spus Brennan, conform Reuters.
Tratamentul despre care vorbeşte sportiva din Australia i-a fost adiministrat în ianuarie 2014, iar oficialii canotajului australian spun că atât Brennan, cât şi un alt sportiv ce apare pe aceeaşi listă, Alexander Belonogoff au primi acceptul medicilor de a folosi EpiPen, un dispozitiv auto-injector care este folosit de către cei care suferă de alergii puternice.

"Noi, la federaţia de Canotaj, nu am făcut altceva decât să respectăm indicaţiile date de către medici în cazul celor doi sportivi. Substanţele pe care aceştia le-au luat sunt folosite doar în scopuri terapeutice şi în niciun caz pentru a îmbunătăţi performanţele sportivilor.” a declarat şi Peter Fricker, medicul lotului de canotaj al Australiei.

Brennan Kimberley, în vârstă de 31 de ani este campioană mondială şi olimpică. La Jocurile Olimpice de la Rio a câştigat medalia de aur la proba de simplu vâsle, în timp ce Belonogoff Alexander, în vârstă de 26 de ani a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de patru rame fără cârmaci.
Informaţiile sunt dezvăluite de gruparea rusă Fancy Bear, numită de către ofiţerii departamentului de securitate cibernetică al Statelor Unite drept APT28. Cu puţin timp înainte de apariţia celei de-a treia liste, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că “aceste date medicale ridică serioase semne de întrebare”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici