ProSport a publicat o anchetă despre "dopajul legal", în contextul listei hackerilor de la Fancy Bear: "Astmul e indus de antrenori prin efort, apoi se iau reţete de medicamente interzise"

ProSport a discutat joi cu trei doctori sportivi. Unul dintre ei este Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale de fotbal a României. Ceilalţi doi au împreună zeci de ani de activitate în sporturi practicate de vedetele aflate pe lista hackerilor de la Fancy Bear, motiv pentru care nu au dorit să le fie dezvăluită identitatea. Ei sunt „sursa #1” şi „sursa #2”. Dezvăluirile lor sunt şocante.

1629 afișări
Imaginea articolului ProSport a publicat o anchetă despre "dopajul legal", în contextul listei hackerilor de la Fancy Bear: "Astmul e indus de antrenori prin efort, apoi se iau reţete de medicamente interzise"

ProSport publică o anchetă despre "dopajul legal", în contextul listei hackerilor de la Fancy Bear: "Astmul e indus de antrenori prin efort, apoi se iau reţete de medicamente interzise"

Pe 13 august 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, înotătoarea daneză Blume Pernille intra în bazinul olimpic şi termina proba de 50 de metri în 24,07 secunde, cu o fracţiune de secundă sub recordul olimpic. Blonda reuşea să bată înotătoare mult mai experimentate şi să obţină primul titlu olimpic pentru Danemarca după 68 de ani. În aceeaşi zi, Pernille câştiga bronzul pentru Danemarca în proba de ştafetă 4x100 de metri mixt. O zi perfectă pentru o tânără de 22 de ani.

24 de ore mai târziu, pe 14 august, Pernille a fost testată de oficialii Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), iar proba ei de urină conţinea Terbutalină, o substanţă care se încadrează pe lista interzisă de WADA, la capitolul „S.3 – Beta 2 agonişti”.

Fişa testului este confidenţială şi a fost înregistrată în baza de date a agenţiei mondiale pe 19 august. Nimeni din exterior nu a avut acces la rezultat şi acesta ar fi rămas secret dacă hackerii de la Fancy Bear - un grup misterios acuzat că ar avea legături cu Glavnoje Razvedyvatel'noje Upravlenije, pe scurt GRU, serviciul secret al armatei ruse – nu ar fi publicat joi fişa înotătoarei daneze.

Astm provocat prin efort

La aflarea datelor din reţeta înotătoarei daneze Blume Pernille, „sursa #2” consultată de ProSport a izbucnit: „Incredibil! Tratamentul acesta face ca randamentul schimbului de gaze la nivelul alveolei pulmonare să crească exponenţial. Practic, sportiva aceasta inspiră o cantitate de trei ori mai mare de oxigen decât o persoană normală şi expiră o cantitate de cinci ori mai mare de dioxid de carbon. Are un avantaj incredibil”.

 
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici