Alain Prost: Asocierea Alonso - Raikkonen la Ferrari ar putea funcţiona foarte bine

Asocierea a doi campioni mondiali la Ferrari, în 2014, spaniolul Fernando Alondo şi finlandezul Kimi Raikkonen, "ar putea funcţiona foarte bine", a afirmat Alain Prost, cvadruplu campion mondial de Formula 1 şi ambasador Renault.

147 afișări
Imaginea articolului Alain Prost: Asocierea Alonso - Raikkonen la Ferrari ar putea funcţiona foarte bine

Kimi Raikkonen şi Fernando Alonso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă privesc lucrurile din perspectiva unui fan, sunt foarte mulţumit să văd asta. Este ceva rar ca la o echipă cum este Ferrari să fie doi piloţi numărul unu, este ceva simpatic. Apoi, mai este şi curiozitatea de a vedea cum va funcţiona această asociere. Eu cred că ar putea funcţiona foarte bine. Trebuie doar să accepte la fiecare sesiune, la fiecare cursă şi la finalul campionatului cine va fi în faţa celuilalt. Sunt persoane mature, fiecare dintre ei a fost campion mondial. Totul depinde de ei. Există aşteptări de a se vedea o rivalitate adevărată sau chiar de a fi creată, din partea anturajului. Situaţia este greu de gestionat, dar ar putea funcţiona", a spus Prost.

Alain Prost s-a aflat într-o situaţie asemănătoare în trecut, la McLaren, unde a fost coleg cu Ayrton Senna. "Primul an cu Ayrton Senna, 1988, a trecut bine: rivalitatea era doar în plan sportiv, pe pistă, iar înţelegerea era perfectă. El a câştigat cu o cursă mai mult decât bine, eu aveam cu 12 sau 15 puncte mai mult decât el, dar aşa era regulamentul. Începând din 1989, din motive personale, situaţia a degenerat", a afirmat fostul pilot.

Săptămâna trecută, septuplul campion mondial Michael Schumacher a declarat că asocierea dintre Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen la Ferrari "sună ca un amestec exploziv", însă va fi "un regal pentru fani" şi o concurenţă dură pentru celelalte echipe.

Germanul a făcut această declaraţie la două zile după anunţul privind revenirea lui Raikkonen în sezonul viitor la Ferrari, unde finlandezul va fi colegul lui Alonso, care l-a înlocuit la sfârşitul anului 2009.

Raikkonen, în vârstă de 33 de ani, campion mondial în 2007 cu Ferrari şi locul 4 în actualul sezon, va părăsi echipa Lotus la finalul anului, pentru un contract pe două sezoane cu Scuderia, unde îl va înlocui pe brazilianul Felipe Massa.

"Iceman" va forma, împreună cu Alonso (32 de ani), o pereche experimentată, care a câştigat 52 de GP-uri de Formula 1 (Alonso 32 şi Raikkonen 20) şi trei titluri mondiale (Alonso două şi Raikkonen unul).

Este o situaţie inedită pentru Ferrari, echipă la care în mod tradiţional au existat un pilot numărul 1 şi un pilot numărul 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici