Antrenorul Serenei Williams nu poate trece peste scandalul provocat în finala US Open. Ce le-a cerut şefilor WTA

Patrick Mouratoglou (48 de ani) nu poate trece peste scandalul provocat în finala US Open 2018 şi le propune şefilor WTA să ia în calcul autorizarea coachingului în tenisul feminin.

1322 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Serenei Williams nu poate trece peste scandalul provocat în finala US Open. Ce le-a cerut şefilor WTA

Antrenorul Serenei Williams nu poate trece peste scandalul provocat în finala US Open. Ce le-a cerut şefilor WTA

După ultimul act de la Flushing Meadows, în circuitul WTA s-a iscat o amplă dezbatere care a avut ca "epicentru" schimbarea regulilor care-i vizează pe antrenori. Dacă Darren Cahill şi Simona Halep pledează chiar pentru eliminarea on court coaching-ului, considerând că e de datorie fiecărei jucătoare să se descurce singură pe teren, antrenorul Serenei Williams are o altă viziune. Una pe care a împărtăşit-o cu fanii tenisului.

"Autorizarea coachingului într-un univers care-l va pune în valoare mi se pare viitoarea reformă majoră pe care tenisul poate s-o întreprindă", a scris Mouratoglou, ale cărui sfaturi pentru Serena Williams au dus, într-un final, la unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria sportului alb. Apoi, francezul care stă în loja Serenei a mers şi mai departe: "Aproape toţi antrenorii intervin prin cuvinte sau prin semne. Trebuie să înceteze această situaţie ipocrită".

Vocile importante din WTA vor avea mai multe întâlniri, în pauza dintre sezoanele 2018 şi 2019, în care vor discuta pe larg despre regula on court coaching. În acest moment, sfaturile sunt interzise în ATP, dar jucătoarele din WTA pot cere vizita propriilor antrenori pe teren, dar nu şi la competiţiile de Grand Slam.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici