Florin Segărceanu: Simona Halep nu va suferi nicio intervenţie chirurgicală

Simona Halep va sta pe tuşă în ultima parte a acestui an, iar Florin Segărceanu îi linişteşte pe fanii tenisului, spunând că liderul mondial nu se va opera.

887 afișări
Imaginea articolului Florin Segărceanu: Simona Halep nu va suferi nicio intervenţie chirurgicală

Florin Segărceanu: Simona Halep nu va suferi nicio intervenţie chirurgicală

Simona a fost diagnosticată cu hernie de disc şi s-a retras de la Turneul Campioanelor. Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup e de părere că Halep va reveni pe teren la Australian Open.

"Eu ştiam situaţia Simonei înaintea turneului de la Moscova. A făcut câteva antrenamente, cu probleme, iar după acele antrenamente a decis să meargă la Moscova să vadă cum se simte. Urma să ia o decizie la faţa locului. Ştim ce s-a întâmplat la Moscova şi cred că a fost o decizie bună. După care am mai comunicat. La Singapore trebuia să se ducă. Sigur, este numărul 1 mondial, se oferă şi un premiu acolo, dar aştepta să vadă cum se simte pe suprafaţa de joc", a declarat Florin Segăreceanu, pentru ProSport.

"Probabil că acela va fi primul ei concurs"

Fostul component al echipei de Cupa Davis a explicat şi din propria sa experienţă ce înseamnă accidentarea la spate. "Cred că a făcut bine, pentru că după o pauză lungă eşti complet ieşit din ritm. Nu avea sens să intre şi să abandoneze în timpul unui meci. Decizia e bună pentru ea. Sperăm să-şi facă o nouă evaluare şi să vedem ce tratament va urma pentru noul sezon. Toţi jucătorii de tenis suferă de probleme lombare.

Eu am avut-o după, nu am avut-o în timpul carierei. Metodele de tratament au evoluat foarte mult şi nu cred că va ajunge la nivelul de intervenţie. Va avea nevoie de un tratament mai serios şi o perioadă mai lungă de recuperare. Sperăm să fie bine pentru sezonul următor. Nu cred că va rata Australian Open. Probabil că acela va fi primul ei concurs. Bănuiesc că la începutul lui decembrie va începe şi programul de pregătire", a mai spus Florin Segărceanu, pentru ProSport.

"E mai bine pentru sănătatea mea"

Diagnosticată în urmă cu două săptămâni cu hernie de disc, liderul mondial nu îşi poate duce la capăt actualul sezon, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi. ”Decizia a fost dificilă. Este întotdeauna dificil să mă retrag de la un turneu mare. De fapt, cred că este pentru prima oară în viaţa mea, deci a fost o decizie dificilă, dar este mai bine pentru sănătatea mea”, a declarat Simona Halep, pentru WTA Insider.

Chiar dacă s-a retras de la Turneul Campioanelor, Simona Halep nu mai poate pierde locul 1 mondial la sfârşitul acestui an. Ea va termina pe această poziţie pentru al doilea an consecutiv. Iar de luni, românca va intra în top 10 all-time la numărul de săptămâni petrecute în fotoliul de lider, cu 51 de săptămâni, urmând să o egaleze pe Viktoria Azarenka.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici