Argăseală: Steaua se va adresa Comisiei de Recurs după deciziile Comisiei de Disciplină

Preşedintele Valeriu Argăseală a declarat, miercuri, că FC Steaua se va adresa Comisiei de Recurs, după ce Comisia de Disciplină a LPF a respins ca neîntemeiat memoriul depus de clubul stelist împotriva jucătorilor rapidişti Coman, Pancu şi Rui Duarte şi l-a suspendat pentru trei etape pe Prepeliţă.

105 afișări
Imaginea articolului Argăseală: Steaua se va adresa Comisiei de Recurs după deciziile Comisiei de Disciplină

Argăseală: Steaua se va adresa Comisiei de Recurs după deciziile Comisiei de Disciplină (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Pe cei trei care au primit cartonaşe roşii i-au suspendat câte trei etape, dar restul, pentru care noi am făcut plângere, nu. Memoriul nostru a fost respins, dar noi vom face recurs. Este atât de evident ce s-a întâmplat acolo, încât nu cred că la Comisia de Recurs nu ni se va da dreptate", a spus Argăseală, miercuri, după şedinţa Comisiei de Disciplină.

Argăseală a menţionat că FC Steaua va face apel şi la sancţiunea primită de Andrei Prepeliţă, care a fost suspendat trei etape, în urma implicării sale în incidentele de la meciul Steaua - Rapid, scor 0-0, din etapa a XI-a a Ligii I.

Mijlocaşul stelist Andrei Prepeliţă şi jucătorii rapidişti Dan Alexa şi Ezequias Tavares, eliminaţi în derbiul etapei a XI-a a Ligii I, au fost suspendaţi câte trei etape de Comisia de Disciplină a LPF, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele comisiei, Florin Gâtejan.

Cei trei au primit şi câte 3.000 lei penalitate financiară.

De asemenea, Comisia de Disciplină a respins ca neîntemeiat memoriul depus de FC Steaua împotriva jucătorilor rapidişti Dănuţ Coman, Daniel Pancu şi Rui Duarte.

"Am respins plângerea celor de la Steaua pentru că ne-am uitat în regulament şi am văzut că arbitrii au fost de faţă la acel incident. Ei au cântărit dacă au fost sau nu abateri grave, iar noi nu putem să ne substituim arbitrilor. Tudor (n.r. - centralul Alexandru Tudor) era la doi metri de incident, iar un alt arbitru era exact în mijlocul jucătorilor şi încerca să-i despartă. Au văzut clar ce s-a întâmplat, iar în raport au scris doar de Prepeliţă şi Alexa. Mai departe, dacă CCA va considera că Tudor a greşit este treaba lor să-l sancţioneze", a spus Florin Gâtejan după şedinţa Comisiei de Disciplină.

Finanţatorul Gigi Becali a declarat, marţi, într-o emisiune televizată, că Steaua va solicita LPF, pe baza înregistrării video, suspendarea mai multor jucători rapidişti implicaţi în bătaia din derbi, printre cei vizaţi fiind Daniel Pancu, Rui Duarte şi Dani Coman, care nu au fost eliminaţi de arbitru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici