Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti: Violenţele din Piaţa Universităţii nu sunt ale fanilor stelişti, ci ale românilor exasperaţi

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti critică declaraţiile defăimătoare şi nesusţinute ale finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, şi a precizat că violenţele din Piaţa Universităţii din 14 şi 15 ianuarie nu sunt ale suporterilor "roş-albaştri", ci ale românilor exasperaţi de Guvern.

279 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti: Violenţele din Piaţa Universităţii nu sunt ale fanilor stelişti, ci ale românilor exasperaţi

Violenţele din Piaţa Universităţii nu sunt ale fanilor stelişti, ci ale românilor exasperaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dorim să atragem atenţia mass-media asupra divagaţiilor domnului Becali şi că de-a lungul timpului a demonstrat că nu este o persoană de încredere, realizând afirmaţii nefondate care sunt preluate apoi fără verificare. Acesta a declarat, cu ocazia protestelor desfăşurate în capitala ţării în ultimele zile, că suporterii stelişti care participă la meciurile de fotbal ale echipei Steaua Bucureşti la peluza a II-a a Stadionului Ghencea (Peluza Sud) sunt plătiţi să racoleze oameni şi că sunt conduşi de Generalul Zisu", a anunţat, într-un comunicat, AISS.

Potrivit AISS, suporterii Stelei sunt apolitici care acţionează conform propriilor interese şi nu conform unor interese ale unor terţe persoane sau pentru a se bucura de beneficii financiare, după cum cum a insinuat Gigi Becali.

După ce Gigi Becali a afirmat că poate dezvălui numele suporterilor stelişti care au aruncat cu pietre în Piaţa Universităţii, AISS îi cere acestuia să facă acest lucru. "George Becali a declarat că poate spune cine a fost şi cine a dat cu pietre. Acesta este invitat să prezinte public dovezile pe care le deţine pentru a susţine această informaţie. O altă afirmaţie la fel de neavenită a fost că suporterii au venit să dea cu pietre şi nu să ceară ceva. Violenţele petrecute în Piaţa Universităţii în datele de 14 şi 15 ianuarie 2012 nu sunt responsabilitatea suporterilor stelişti, ci a românilor aduşi la exasperare de actualul Guvern", susţine AISS.

Gigi Becali a declarat, luni, că suporterii "roş-albaştri" care au participat la incidentele de duminică din centrul Bucureştiului sunt din facţiunile de la Peluza Sud, iar aceştia sunt manipulaţi de generalul Cătălin Zisu, cu care se află în conflict de mai mulţi ani. "Nu e vorba de suporterii Stelei, pentru mine suporterii Stelei sunt cei de la «nord». Acolo au fost doar cei din «sud», pe care îi am în baza de date şi sunt comandaţi de generalul Zisu. Nu ştiu ce forţe oculte deserveşte Zisu. Toţi ăia de la Sud sunt din familii bune, îi recunoşti imediat, ei îşi spun «trupa neagră», au hanorace şi căciuli negre. Din cauza unor derbedei se duce ţara înapoi. Ăştia trebuie închişi la puşcărie. Agenţiile de presă străine au prezentat imagini mai rele decât au făcut-o din Grecia. Din cauza unor vagabonzi am amânat vânzarea unui teren. Jandarmii au avut ordin să nu le facă nimic, ăştia trebuiau tocaţi. Ăştia au plecat direct de la gala lui Rotariu cu rucsace pline cu pietre. Oamenii erau pregătiţi, manipulaţi de oameni, iar unul dintre aceştia este generalul Zisu", a spus Becali.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a declarat, luni, că 247 de persoane au fost sanţionate contravenţional după protestele violente de duminică din Bucureşti, iar alţi 36 de protestatari sunt vizaţi în anchete de natură penală. Totodată, oficialul jandarmeriei a afirmat că între protestatari au fost identificaţi şapte-opt membri ai galeriei echipei Petrolul.

Duminică, Aurel Moise a afirmat că mai mulţi lideri ai galeriilor sportive ale echipelor Dinamo şi Steaua au fost identificaţi în rândul manifestanţilor aflaţi sâmbătă în Piaţa Universităţii. "Din păcate, în Piaţa Universităţii şi-au făcut apariţia şi nişte grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo şi Steaua. Au fost identificaţi şi câţiva lideri de la Dinamo - Tararache Marius, Bischin Ioan Ţintă Claudiu şi un coordonator al galeriei Steaua - Denescu Alexandru Mihai", a spus Moise. Acesta a precizat că, odată cu apariţia acestor grupuri compacte, lucrurile au degenerat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici