Astra Giurgiu este oficial noua campioană a României. Becali: Meciul de azi m-a dezlipit de fotbal. Şumudică: Campioana acestei ediţii nu poate fi pusă la îndoială

Astra Giurgiu este oficial noua campioană a României, după egalul dintre Steaua şi Pandurii Târgu Jiu, scor 1-1. Formaţia antrenată de Marius Şumudică are un avans de cinci puncte faţă de Steaua, cu o etapă înainte de finalul campionatului.

8216 afișări
Imaginea articolului Astra Giurgiu este oficial noua campioană a României. Becali: Meciul de azi m-a dezlipit de fotbal.  Şumudică: Campioana acestei ediţii nu poate fi pusă la îndoială

Astra Giurgiu este oficial noua campioană a României (Imagine: Laurentiu Mich/ Arhiva Mediafax Foto)

Steaua şi Pandurii Târgu Jiu au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat în etapa a noua din play-out-ul Ligii I, pe Arena Naţională. Echipa antrenată de Edward Iordănescu a deschis scorul în minutul 60, prin golgheterul Ioan Hora, iar formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf a restabilit egalitatea, şase minute mai târziu, prin Gabriel Enache.

În urma acestui rezultat de egalitate, Astra Giurgiu a devenit noua campioană a României. Formaţia lui Marius Şumudică a acumulat 45 de puncte, cu cinci mai multe decât Steaua Bucureşti, care mai are de disputat un singur meci, în deplasare, cu ASA Târgu Mureş.

Astra s-a aflat la conducerea campionatului din etapa a 7-a şi până la final. Este primul titlu din istoria clublui pentru formaţia lui Marius Şumudică. Giurgiu este al 13-lea oraş care dă campioana în România, după Bucureşti, Timişoara, Ploieşti, Arad, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Oradea, Braşov, Reşiţa, Urziceni şi Galaţi.

Titlul cucerit cu Astra Giurgiu este primul trofeu din cariera de antrenor pentru Marius Şumudică. Tehnicianul a câştigat trei trofee în tricoul echipei Rapid Bucureşti, un titlu de campion în 1999 şi două Cupe ale României, în 1998 şi 2002.

George Becali: Meciul de azi m-a dezlipit de fotbal. Acest joc este o necunoscută pentru mine

Finanţatorul echipei Steaua, George Becali a declarat, după egalul de duminică dintre Steaua şi Pandurii, scor 1-1, că echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf nu are valoare. George Becali a acuzat şi arbitrajul lui Radu Petrescu.

George Becali, finanţatorul echipei Steaua, a declarat că echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf nu are valoare. Afirmaţia a fost făcută imediat după ce Steaua a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Pandurii, iar Astra a devenit oficial campioană a României.

"Noi nu am avut un şut pe poartă până în minutul 70. Nu am contat. Părerea mea e cănu avem valoare, i-am spus şi lui Reghe. Stanciu a dat numai pase la dversari. O să iau un atacant să forţăm intrarea în Liga Campionilor sau Europa League. Vor pleca 4 sau 5 jucători. Jocul din seara asta m-a dezlipit de fotbal. Fotbalul este o necunoscută prea mare pentru mine. După 13 ani, am înţeles că nu ştiu ce este fotbalul. Prea multă indolenţă, nu avem valoare. Sunt dezamăgit şi nu mai pot continui aşa. Nu mai vreau să dau bani. Nu putem lăsa jucătorii să îşi rupă capul şi picioarele pe teren cu un arbitru ca ăsta, ca Petrescu. Nu avem valoare nici în arbitraj.", a declarat George Becali pentru Digisport.

Marius Şumudică, antrenor Astra Giurgiu: Campioana acestei ediţii nu poate fi pusă la îndoială

Astra a câştigat primul campionat din istorie, la capătul unui sezon pe care l-a dominat de la un capăt la celălalt. Antrenorul Marius Şumudică s-a bucurat împreună cu elevii săi şi este sigur că Astra a fost cea mai bună echipă din România în acest sezon şi merită tilul de campioană a României.

Imediat după finalul partidei dintre Steaua şi Pandurii, antrenorul Marius Şumudică, a vorbit cu ziariştii prezenţi în cantonamentul echipei Astra Giurgiu. Vizibil emoţionat, tehnicianul de 45 de ani a declarat că e un moment unic în viaţă, el aflându-se la primul titlu de campion.

"Nu am trăit astfel de momente, este pentru prima dată în viaţă. E ceva extraordinar, e meritul jucătorilor, este un momente pe care trebuie să-l sărbătorim, chiar dacă mâine avem meci. A fost un an greu, un an în care am format un grup puternic, o forţă a grupului nemaiîntâlnită. Campioana acestei ediţii nu poate fi pusă la îndoială! Nimeni nu poate pune la îndoială munca acestor băieţi. Astra Giurgiu a practicat cel mai frumos fotbal în acest an. Am intrat în istorie. Împreună cu băieţii, nu singur. Într-un colţişor de pagină va fi scris şi numele meu pentru că eu sunt o parte infimă faţă de 25 de jucători pe care i-am antrenat", a spus Şumudică la DigiSport, la câteva minute după ce a devenit oficial campion al României.

Astra Giurgiu mai are de disputat două partide, cu Dinamo şi Pandurii Târgu Jiu, însă echipa antrenată de Marius Şumudică nu mai poate pierde titlul, fiind la cinci puncte faţă de Steaua, care mai are de jucat doar un singur meci.

Denis Alibec, Astra Giurgiu: Sper să fiu în lotul pentru Campionatul European din Franţa

Astra Giurgiu este noua campioană a României, iar atacantul Denis Alibec a contribuit din plin la această performanţă, a marcat de 18 ori şi a oferit 12 pase decisive în 32 de meciuri în toate competiţiile, iar 7 dintre aceste goluri au fost înscrise în play-off.

Egalul făcut de Steaua în meciul cu Pandurii, 1-1 pe Naţional Arena, a trimis titlul la Giurgiu. Fotbaliştii antrenaţi de Marius Şumudică au declanşat petrecerea după ultimul fluier al meciului de la Bucureşti. Atacantul Denis Alibec a avut un rol esenţial pentru Astra la câştigarea primului titlu din istoria clubului. Alibec a marcat şapte goluri în play-off, dintre care unul în meciul cu Steaua de la Giurgiu, încheiat cu scorul de 2-0 pentru noua campioană a României.

”Suntem foarte fericiţi, e cel mai frumos sentiment din viaţa mea, nici nu vă daţi seama prin ce trecem. Avem meci mâine, trebuie să jucăm, vom fi profesionişti până la capăt. Îl vom suna acum pe Costică Budescu să ne bucurăm împreună cu el”, a spus atacantul Denis Alibec la Digi Sport.

Atacantul echipei Astra Giurgiu nu este sigur de prezenţa în lotul naţionalei antrenate de Anghel Iordănescu pentru turneul final al Campionatului European din vara acestui an.

”Să vedem pe cine o să convoace pentru Euro. Sper să fiu în lot.” a declarat Alibec.

Mihai Stoica: Astra a condus campionatul şi merită felicitările noastre

Mihai Stoica, directorul sportiv al echipei Steaua a declarat pentru Dolce Sport că Astra Giurgiu pentru felicitări pentru titlul câştigat şi crede că echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf nu mai poate rata locul care duce în preliminariile Ligii Campionilor.

"Pentru noi era important să păstrăm distanţa de Pandurii. Am rămas acum în luptă cu Dinamo pentru locul doi. Prefigurez o victorie a dinamoviştilor cu Astra, pentru că Astra e deja campioană, iar noi trebuie să câştigăm cu ASA. Dar nu se mai pune problema să nu ajungem în preliminariile Ligii Campionilor acum. Nu se poate spune că noi am pierdut campionatul. Campionatul l-a câştigat Astra pentru că l-a condus "da capo al fine" şi, chiar dacă e greu, merită felicitările noastre.

Cred că noi dacă aducem un atacant care să ne ajute, cum a fost Rusescu, Piovaccari, Keşeru, un atacant trebuie să marcheze multe goluri, 15 la nivelul campionatului minim, 20 în mod normal. Noi nu am avut un atacant. Din nefericire, Ciprian Marica a avut problemele pe care le-a avut. Cu Marica sută la sută cred că puteam câştiga campionatul.

Trebuie să nimerim atacantul şi cred că vom câştiga anul viitor indiferent de investiţiile de la celelalte echipe. Nu există acum un atacant pur, un număr nouă, în campionatul intern care să intereseze pe Steaua.

Ne aşezăm la masă cu Kharja pentru a negocia săptămâna viitoare. În ultima zi din acest sezon, toţi jucătorii care nu vor face parte din lot pentru sezonul viitor vor fi înştiinţaţi să-şi găsească echipe. Dacă nu-şi vor găsi, se vor antrena, dar nu cu prima echipa", a spus Mihai Stoica pentru Dolce Sport.

Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua: Hora, autorul golului, merita cartonaş roşu în prima repriză

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat pentru Digi Sport că este nemulţumit de arbitrajul lui Radu Petrescu. Reghecampf spune că autorul golului marcat de echipa Pandurii, merita să fie eliminat în prima repriză, după faultul dur asupra lui Hamroun.

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei Steaua, este nemulţumit că arbitrul Radu Petrescu nu l-a eliminat pe jucătorul Ioan Hora. Jucătorul echipei Pandurii l-a faultat dur în prima repriză pe stelistul Hamroun, iar după pauză a marcat pentru echipa gorjeană.

"În ultima etapă trebuie să jucăm şi noi. Totul se joacă, am spus că trebuie să jucăm şi să ne consolidăm locul 2. Azi, din nou, Hora merita cartonaş roşu, pentru o intrare asupra lui Hamroun. O să vedem mâine ce are Hamroun. A trebuit să îl schimbăm la pauză, din cauza unei accidentări. Sper din tot sufletul să nu fie o accidentare gravă. Asta ne-ar mai trebui, să îl mai pierdem şi pe Hamroun". Acelaşi jucător care trebuia să primească roşu a marcat. Asta e viaţa, mergem înainte. Nu mai contează, nu putem să dăm vina pe arbitraj. Suntem toţi dezamăgiţi", a declarat Laurenţiu Reghecampf, la finalul meciului Steaua - Pandurii 1-1.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici