Becali: Voi lăsa cât pot baza Steaua în paragină

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că vrea să-şi recupereze toate investiţiile făcute la Stadionul Steaua şi va încerca pe cât posibil ca baza sportivă să fie lăsată în paragină după mutarea echipei "roş-albastre" la Buzău.

114 afişări

Imaginea articolului Becali: Voi lăsa cât pot baza Steaua în paragină

Becali: Voi lăsa cât pot baza Steaua în paragină (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Trebuie să-mi recuperez investiţiile, să mi le iau.Trebuie să demontez toată tribuna, să rămână doar pereţii, că einumai pereţii au. Trebuie să demontez nocturna şi după aia să ia ceare, un stadion în paragină, ceea ce a şi avut. Sunt unele pe carenu le pot lua, am făcut protocol de predare-primire. Voi lăsa câtpot eu baza aia în paragină. Şi scaunele le voi lua, sunt"roş-albastre", le duc la Buzău.

Mă poate scoate din Ghencea dacă vine Gabi Oprea cu tancul şivine cu o mitralieră. E posibil să mă scoată aşa, altfel nu sepoate, legal nu se poate. Acolo sunt nişte investiţii făcute. Săvedem ce o spune instanţa, am făcut investiţii, să zicem de şaptemilioane, şi îmi spune că mai am de primit patru", a spusBecali.

Becali spune căSteaua nu mai poate juca în Ghencea

Becali a anunţat că nu mai există pentru el soluţia ca Steaua săevolueze pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

"Pe Stadionul Steaua nu mai pot juca. În momentul când joc,65.000 de euro trebuie să plătesc lunar. Toate astea, cu neplatachiriei, a fost deliberat făcută. A venit Primăria Sectorului 6Finanţe şi a spus 40.000 de euro chirie lunar, trimestrul I,250.000 de euro. Eu am spus că nu plătim, ca să se întrerupăcontractul. Că altfel, dacă merge contractul, eşti obligat săplăteşti. Ei au zis că nu mi-e greu să plătesc 25.000 de euro pelună. Până în 2009, au evaluat Tribuna Oficială la 3,5 milioane deeuro, că acolo e problema, la terenuri nu, pentru că nu puteau săceară un impozit mai mare mie pe terenuri ca celorlalţi. Şi m-aulucrat la clădiri. Au trecut ei de la sine credinţă evaluarea la 35de milioane de euro", a explicat el.

Omul de afaceri a precizat că a încercat să plătească o chiriemai mare la stadion, dar să evite impozitul pe clădirea tribuneioficiale, însă s-a lovit de refuzul proprietarilor.

"Eu le-am spus. Plătesc chirie 20.000 dar numai peterenurile de antrenament, să facem un alt contract. Plus impozitulpe terenuri. Iar stadionul şi tribuna oficială, să ne ia o taxă pespectacol, cum a luat Urziceniului. Şi n-au vrut. Eram dispus sădau banii ăştia, deci, le dădeam în plus lor, că nu primeau 20.000,primeau 23.000 de euro. Asta ca să nu facem contract, că vinefiscul. Şi se putea face aşa", a adăugat Becali.

Finanţatorul stelist a menţionat că după reevaluarea clădirilordin complexul FC Steaua a primit o notificare prin care eraînştiinţat că are de plată peste un milion de euro.

"Mi-a mai venit încă un milion jumate de euro din urmă, că deaia a fost scandalul. Au făcut ei evaluarea asta mare şi au venitei şi au spus că trebuie să plătesc un milion jumate. Au lucrat petoate fronturile, şi cu Curtea de Conturi. Ei spun că au făcut astacă prin reevaluarea clădirilor, e altceva de plată, din urmă", amai spus el.

Becali a menţionat că a primit un ordin să evacueze bazasportivă, dar le-a transmis oficialilor MApN că mai întâi trebuiesă-şi recupereze investiţiile.

"Au trimis ordin prin oameni să luăm la cunoştinţă că evacueazăbaza. Noi le-am scris că nu evacuăm baza pentru că avem bunuri deprotejat acolo şi stăm să ne protejăm bunurile. O să facem o hârtieprin care să spunem că vrem să mai folosim terenurile deantrenament. Dacă ne spune că nu vrea să le folosim, nu le folosim.Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Academia. Nu pot să distrugămunca unui om în câteva zile, o să trebuiască să ne lase cinci-şaseluni de zile, timp în care voi face ceva la Pipera, voi improvizaceva", a mai spus el.

Becali spune căministrul Apărării este cauza problemelor custadionul

Deşi MApNa negat, miercuri, într-un comunicat, orice implicare a ministruluiprivind chiria de la Stadionul Steaua, Becali acontinuat să susţină că toate problemele legate de închiriereaarenei sunt din cauza lui Gabriel Oprea.

"Până acum, n-am avut probleme. În 2008, 2009, nici n-amavut contract, nu au fost probleme cu Stănişoara. Cum a venit GabiOprea... Nimeni nu avea curaj să trimită acea hârtie laFRF fără acordul ministrului. Nu înţeleg de ce are el atâta răutateîmpotriva mea. Eu am participat şi când l-a scăpat Voicu de lapuşcărie, la benzinărie la OMV. Atunci, mi-era milă de el, plângeacă îl omoară arabii. Mai e o chestie pe care nu vreau să o spunacum. Eu spun lucruri pentru că mă apăr, n-am nimic cu el. Eu nu-lînţeleg nici pe preşedintele Traian Băsescu. Dacă o să amposibilitatea, o să-l întreb: «Nu ai găsit pe altul să-l puiministru? Sau preşedinte la partidul ăla de independenţi? Tocmai peăsta?». Asta ne mai trebuie, Gabi Oprea să mai conducă ceva. Căăsta nu e un om sănătos", a spus finanţatorul.

Becali a povestit că, în trecut, Oprea ar fi fost cercetat deDNA şi i-ar fi solicitat sprijin senatorului Cătălin Voicu, arestatpreventiv în acest moment pentru trafic de influenţă şi fapte decorupţie.

"Ştiu că Voicu l-a salvat. A fost o întâlnire pe la benzinărie.El avea probleme cu DNA, câte nenorociri a făcut el... Şi acumVoicu e în puşcărie şi el e ministru. L-a salvat că plângea. Şi s-adus la DNA şi a scris de Năstase ce n-a făcut Năstase. Care Năstasel-a ridicat, era un locotenent de nimic. Ăsta poate fi un om demnde ministru de apărare? Trădează tot", a menţionat el.

Becali spune că nuse mai poate face o echipă ca Steaua

Gigi Becali a precizat că nu crede că Ministerului ApărăriiNaţionale împreună cu foste glorii steliste ar putea înfiinţa oaltă echipă care să evolueze pe Stadionul Steaua.

"Dacă vrea să facă o echipă care să joace pe StadionulSteaua, trebuie să o facă în condiţii legale, adică să ceară totatâţia bani cât mi-au cerut şi mie pentru stadion. În al doilearând, ca să o facă, trebuie să fie club departamental şi nu poateparticipa în competiţii europene. Dacă o face, ca să o ia dinDivizia C, Divizia B, trebuie să o numească Steaua. Ar trebui săaccept şi eu dacă vor să numească Steaua o altă echipă defotbal. Ei trebuie să înţeleagă un lucru, o altă Stea poţiface într-un singur fel. Să faci o echipă care doi, trei ani larând să fie mai puternică decât Steaua asta. Ca să se transmităsimpatia. Pe mine m-au ambiţionat mai mult acum, până acum dormeam,m-au ambiţionat să investesc mai mult", a menţionat el.

Becali a mai spus că va lăsa accesul liber la primul meci alStelei de la Buzău şi că nu l-ar deranja dacă Victoria Brăneşti ardisputa meciuri la Buzău, dar nu se va întâmpla acest lucru. "Eu nusunt un om răzbunător sau duşmănos. Deşi au înjurat şi au făcut ceau făcut, e problema lor, eu voi încerca şi voi lăsa liber accesulla primul meci. La primul act de indisciplină, nu vor mai intra.Poate aşa a vrut Dumnezeu, aşa am scăpat. Nu m-ar deranja dacăVictoria Brăneşti ar juca la Buzău, dar nu va juca", a afirmatBecali.

Becali a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că formaţia"roş-albastră" va evolua în sezonul următor al Ligii I pe StadionulGloria din Buzău, el menţionând că a întocmit deja uncontract în acest sens.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
FOTBAL ,
STEAUA ,
BECALI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.