Carlos Alcaraz, cel mai tânăr şi primul spaniol câştigător al Mastersului 1000 de la Miami

Carlos Alcaraz a încununat o săptămână extraordinară la Miami cu un nou meci de excepţie, în care l-a învins pe norvegianul Casper Ruud (8 ATP), adjudecându-şi finala turneului din Florida, spaniolul impunându-se cu 7-5, 6-4, după o oră şi 50 de minute de joc.

394 afișări
Imaginea articolului Carlos Alcaraz, cel mai tânăr şi primul spaniol câştigător al Mastersului 1000 de la Miami

Carlos Alcaraz, cel mai tânăr şi primul spaniol câştigător al Mastersului 1000 de la Miami

La fel ca în meciul cu Kecmanovic din semifinală, Alcaraz a deschis meciul pierzându-şi serviciul. A părut puţin emoţionat, ratând câteva forehand-uri, pe care de obicei le loveşte destul de uşor. Ruud a preluat confortabil avantajul de 3-0 şi l-a păstrat până la 4-2, când Alcaraz a găsit în sfârşit o breşă. Spaniolul s-a instalat încet în meci şi odată ce a făcut-o, meciul a fost practic terminat.

Forehand-ul este principala sa armă şi cu siguranţă a ştiut cum să o folosească pentru a-l ataca pe Ruud. Norvegianul s-a menţinut în mare parte în raliuri, dar Alcaraz a găsit întotdeauna un alt unghi, o altă lovitură câştigătoare, cu care îi lăsa pe toţi, mai puţin pe el, fără cuvinte.

A recuperat break-ul şi în cele din urmă a mai adăugat încă unul, pentru a prelua conducerea şi a încheia setul cu 7-5.

După ce a câştigat tre game-uri consecutive, pentru a încheia primul set, l-a deschis şi pe cel de-al doilea cu un alt break. A fost un game lung în care Ruud a salvat două mingi de break înainte ca Alcaraz să găsească în cele din urmă o breşă.

De aici încolo Ruud nu a mai găsit nicio soluţie pentru a-l opri pe spaniolul de doar 18 ani.

Alcaraz s-a dus la 3-0, cu un dublu break, iar Ruud a avut o ultimă zvâcnire de orgoliu, recuperând unul din break-uri, pentru 3-2. Alcaraz nu a intrat în panică, a reuşit să-şi câştige game-ul de serviciu, pentru a prelua un avantaj de 4-2. De acolo a rămas concentrat şi a închis meciul cu 6-4.

Alcaraz devine astfel cel mai tânăr câştigător din istorie al Masters-ului de la Miami şi, totodată, primul spaniol care se impune în turneul din sudul Floridei.

Începând de luni, Alcaraz va urca pe locul 11 în clasamentul mondial.

Pentru câştigarea Miami Open, Carlos Alcaraz va fi recompensat cu 1.231.245 dolari americani şi 1.000 puncte ATP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici