Coman: Rog galeria să înţeleagă tensiunea în care ne găseam, regret ce s-a întâmplat la Chiajna

Portarul echipei Rapid, Dănuţ Coman, roagă galeria formaţiei giuleştene să înţeleagă starea de tensiune în care se găsea la meciul cu Concordia Chiajna şi afirmă că regretă incidentul din finalul partidei, când a aruncat cu o sticlă spre suporterii aflaţi la peluza I a stadionului.

55 afișări
Imaginea articolului Coman: Rog galeria să înţeleagă tensiunea în care ne găseam, regret ce s-a întâmplat la Chiajna

Danut Coman (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax foto)

"În mod deosebit, am o mare stimă faţă de oamenii pentru care, de fapt, Rapid joacă de fiecare dată. Suporterii sunt cei pentru care existăm şi pentru care jucăm. Credinţa mea este aceea că susţinătorii Rapidului, oamenii care vin pe stadioane pentru a fi alături de noi, merită toată consideraţia noastră. Ei reprezintă elementul nostru de continuitate. Reafirmând credinţa şi ataşamentul meu deplin faţă de Rapid şi de suporterii săi, îmi exprim regretul faţă de cele petrecute vineri, la meciul dintre echipa noastră şi Concordia Chiajna. Înţeleg că prestaţia echipei noastre a creat o stare de insatisfacţie în rândul galeriei şi o tensiune nervoasă căreia, din păcate, i-am cedat. Rog galeria să înţeleagă starea de tensiune în care ne găseam cu toţii, jucători şi suporteri, şi căreia, cu regret o spun încă o dată, nu i-am putut face faţă", afirmă Coman într-un comunicat de presă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Portarul susţine că jucătorii rapidişti împreună cu suporterii pot câştiga titlul în acest sezon. "Sunt membru al marii familii Rapid de aproape o viaţă. Am trăit în Giuleşti şi bune, şi rele. Am avut cu Rapid momente de fericire şi momente de tristeţe. Am o mare stimă atât pentru istoria clubului, cât şi pentru prezentul său, crezând cu convingere în viitorul său. Am credinţa că echipa împreună cu suporterii au puterea de a readuce titlul de campioană în vitrina noastră", precizează portarul rapidist.

Reprezentanţii suporterilor echipei Rapid au solicitat, luni, conducerii clubului, în cadrul unei întâlniri la stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, ca portarul Dănuţ Coman să fie dat afară după ce în meciul cu Concordia Chiajna a aruncat cu o sticlă în galeria formaţiei giuleştene. Preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti (LSR), Gheorghe Răducanu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că gestul lui Dănuţ Coman este "inacceptabil". "La întâlnirea din această seară au fost prezenţi liderii tuturor grupurilor care formează galeria Rapidului precum şi reprezentanţii celorlalţi suporteri care stau de obicei în alte zone ale stadionului. În unanimitate s-a hotărât că Dani Coman nu va mai fi tolerat în poarta Rapidului. Am cerut conducerii să îl dea afară. Ce a făcut el este inpardonabil şi inacceptabil, nu are niciun fel de scuză", a spus liderul suporterilor giuleşteni.

Cu toate acestea, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, luni seară, agenţiei MEDIAFAX, că Dănuţ Coman rămâne portarul echipei giuleştene chiar dacă reprezentanţii suporterilor i-au cerut să îl dea afară în urma conflictului de la finalul partidei cu Concordia Chiajna.

"Dacă suporterii pun condiţia ca Dani Coman să plece atunci vor rămâne singuri. Noi nu vrem să ne autodistrugem. Ei ar trebui să îl înţeleagă. Coman rămâne portarul Rapidului, e unul dintre cei mai buni portari ai României. Dacă va fi sau nu titular asta va decide antrenorul. Dar el categoric rămâne în lotul nostru", a afirmat Copos.

Portarul Dănuţ Coman a intrat într-un conflict cu suporterii rapidişti, în minutul 83 al partidei cu Concordia Chiajna, după ce a fost înjurat în mai multe rânduri de aceştia. Galeria rapidistă, nemulţumită de jocul echipei, a început să îl înjure pe portar, care a răspuns nervos, pentru ca în cele din urmă să aruce cu o sticlă de apă spre suporteri.

În acel moment fanii au izbucnit şi au scandat: "Afară, afară din Giuleşti" şi au adresat injurii portarului şi familiei acestuia. Până la finalul meciului, la fiecare atingere de balon, Coman a fost huiduit şi înjurat.

Suporterii rapidişti au cerut demisia antrenorului Răzvan Lucescu, la finalul partidei, nemulţumiţi de prestaţia jucătorilor grupării bucureştene în acest meci din etapa a XXI-a a Ligii I.

Galeria prezentă la meciul de la Chiajna a scandat, de asemenea, ironic: "Să vină banii, să vină banii la băieţi" şi "Ruşine, ruşine să vă fie".

Formaţia Rapid a fost învinsă, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa Concordia Chiajna, într-un meci contând pentru etapa a XXI-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici