Comitetul Executiv al UEFA a aprobat formatul Ligii Naţiunilor

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat, joi, la Nyon, formatul Ligii Naţiunilor şi pe cel al preliminariilor europene pentru ciclul 2018-2022, informează site-ul oficial al forului continental.

304 afișări
Imaginea articolului Comitetul Executiv al UEFA a aprobat formatul Ligii Naţiunilor

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat formatul Ligii Naţiunilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liga Naţiunilor se va desfăşura în perioada septembrie - noiembrie 2018 (şase date). Reprezentativele celor 54 de naţiuni membre ale UEFA vor fi repartizate în patru divizii, conform coeficienţilor UEFA la finalul calificărilor europene pentru Cupa Mondială din 2018. Liga Naţiunilor A şi Liga Naţiunilor B vor fi formate fiecare din patru grupe de câte trei echipe, iar Liga Naţiunilor C va fi formată din două grupe de trei echipe şi două grupe de patru echipe. Liga Naţiunilor D va conţine patru grupe de câte patru echipe. În fiecare categorie, cele patru câştigătoare ale grupelor vor fi promovate şi ultimele patru din grupe vor retrograda înaintea ediţiei următoare, care va avea loc în 2020. Clasamentul general al Ligii Naţiunilor va determina compoziţia urnelor pentru tragerea la sorţi a ediţiei următoare a preliminariilor europene.

Cele patru câştigătoare ale grupelor Ligii Naţiunilor A vor juca meciuri eliminatorii - semifinale şi finală - în iunie 2019. Semifinalele vor fi stabilite în urma unei trageri la sorţi.

Barajul pentru calificarea a patru echipe la Campionatul European din 2020: meciurile se vor juca în sistem eliminatoriu - semifinale şi finală. Fiecare ligă din Liga Naţiunilor va avea dreptul la patru locuri pe tabloul de baraj. În cazul în care câştigătoarele de grupă sunt deja calificate prin preliminariile europene, echipa/echipele următoare din clasamentul ligii va/vor accede pe tabloul de baraj. Locurile pe tabloul de baraj vor fi atribuite ligilor inferioare dacă mai puţin de patru echipe vor rămâne disponibile pentru o calificare (model în cascadă). Drept urmare, vor exista patru grupe pentru meciurile de baraj, fiecare cu o câştigătoare finală.

În semifinale, echipa cel mai bine clasată va juca împotriva formaţiei de pe ultimul loc, iar reprezentativa de pe locul doi o va întâlni pe cea de pe poziţia a treia. Echipele de pe primul loc vor juca în semifinale pe teren propriu, iar locul de disputare a finalei va fi tras la sorţi, urmând să fie în una din ţările calificate în finală.

Preliminariile Euro-2020: Vor avea loc în perioada martie - noiembrie 2019 (zece date). Cele 54 de echipe participante vor fi repartizate în zece grupe de cinci sau şase echipe. Echipele clasate pe primul şi pe al doilea loc în fiecare grupă vor accede în faza finală, iar ultimele patru locuri pentru turneul final vor fi atribuite prin barajul Ligii Naţiunilor, în martie 2020.

În ceea ce priveşte Cupa Mondială din 2022, principiile vor fi aceleaşi ca la Liga Naţiunilor şi calificările pentru Campionatul European, însă sistemul va fi adaptat numărului de locuri disponibile şi datelor fazei finale.

Liga Naţiunilor este o competiţie nouă pentru selecţionatele europene şi care va înlocui meciurile amicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici