Copos: Oricine va lua o decizie împotriva Rapidului va răspunde în faţa legii

Principalul finanţator al FC Rapid, George Copos, a declarat, joi, la Casa Fotbalului, unde a mers pentru a se consulta cu persoane din FRF în cazul "Varga şi Bălan", că oricine va lua o decizie împotriva Rapidului va răspunde în faţa legii cu toate consecinţele.

14 afișări
Imaginea articolului Copos: Oricine va lua o decizie împotriva Rapidului va răspunde în faţa legii

Copos: Oricine va lua o decizie împotriva Rapidului va răspunde în faţa legii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ne-am uitat încă odată în regulament şi s-a constatat că în conformitate cu articolul 51, punctul 6 din ROAF, Rapidul a fost de bună credinţă şi a respectat toate regulamentele fotbalului. Practic, o comisie nu poate lua o decizie împotriva Rapidului. Categoric se va face dreptate, nu am niciun fel de emoţie. Dacă se dă o altă decizie decât cea legală, se face un mare abuz şi atunci cei care vor lua această decizie şi cel care stă în scaunul de preşedinte la LPF vor răspunde în faţa legii. Cu tot respectul pe care îl am pentru preşedintele LPF, el nu trebuia să se pronunţe. Nu are voie şi nici dreptul să se pronunţe, pentru că nu este comisie. El este preşedintele tuturor cluburilor, pentru că de aceea se numeşte Liga Profesionistă de Fotbal. Motiv pentru care noi, în conformitate cu articolul 51, punctul 6, am fost de bună credinţă. Am avut ştampila pe carnetele jucătorilor şi nu trebuie să avem nicio emoţie. Oricine va lua o decizie împotriva Rapidului va răspunde în faţa legii cu toate consecinţele", a spus Copos.

La Casa Fotbalului a venit şi finanţatorul clubului Sportul Studenţesc, Vasile Şiman. Fotbaliştii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan au fost achiziţionaţi de Rapid de la formaţia din Liga a II-a.

Comisia de Disciplină a LPF a amânat, miercuri, luarea unei decizii în cazul contestaţiei depuse de FC Timişoara privind legitimarea jucătorilor Tiberiu Bălan şi Dacian Varga de către FC Rapid, după împrumutul lor de la Sportul Studenţesc, a declarat Ion Neagu, preşedintele forului.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a prezentat, marţi, actele oficiale de la LPF în care se arată că jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc pentru Rapid în partida cu echipa bănăţeană, existând riscul ca rapidiştii să piardă la masa verde întâlnirea de vineri.

Echipa Rapid Bucureşti a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Timişoara, în primul meci al etapei a XX-a a Ligii I. La Rapid au jucat Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, jucători ce au fost împrumutaţi până la finalul sezonului de la Sportul Studenţesc, transferul acestora fiind anunţat în cursul zilei de marţi, 2 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici