Cosmin Contra: Teixeira şi Marinescu nu vor face deplasarea la Braşov

Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că mijlocaşii Filipe Teixeira şi Lucian Marinescu nu vor face deplasarea pentru meciul cu FC Braşov, din cauza problemelor medicale, în timp ce Toto Tamuz şi Juan Albin sunt incerţi.

51 afișări
Imaginea articolului Cosmin Contra: Teixeira şi Marinescu nu vor face deplasarea la Braşov

Cosmin Contra (Imagine: Mircea Roşca / Mediafax Foto)

"Avem câteva probleme medicale în lot. Teixeira şi Marinescu nu vor face deplasarea, iar Albin şi Tamuz sunt incerţi. În cazul lor, mă voi decide dacă vor fi opriţi în lotul de 20 care va face deplasarea în funcţie de cum se vor prezenta la antrenamentul de sâmbătă. Cred că avem lotul potrivit pentru a ataca titlul, dar trebuie să fim şi lăsaţi să ne batem la titlu", a spus Contra, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cosmin Contra a afirmat că şi-ar fi dorit ca primul meci din 2014 să îl dispute acasă şi a menţionat că se aşteaptă ca FC Braşov, adversarul din etapa a XX-a a Ligii I, să joace ofensiv. "Este drept, aş fi dorit să jucăm primul meci oficial al anului acasă. Vom întâlni o echipă cu foame de puncte, care în tur a scos un punct pe terenul nostru. Ştiu că lui Cornel Ţălnar îi place atacul, dar depinde cum va pregăti jocul de duminică. Echipei îi voi cere agresivitate din primul meci, nu vreau să intrăm gradual în formă", a completat Contra.

Cosmin Contra a precizat că este neliniştit înaintea reînceperii campionatului, având în vedere transferurile făcute de gruparea ploieşteană. "Personal, am o anume stare de nelinişte, la Petrolul aşteptările au fost şi sunt mari, iar presiunea rezultatelor există. Obiectivele noastre au rămas aceleaşi: locurile 1-4 şi câştigarea Cupei. Steaua este favorită clară la titlu, are cinci puncte avans şi o marjă de eroare mare, ceea ce ne obligă să nu facem paşi greşiţi. Noi avem avantajul unui grup puternic, dar băieţii trebuie să fie conştienţi că ni se vor pune beţe în roate, inclusiv în oraş", a explicat Contra.

Tehnicianul ploieştenilor speră ca echipa sa să nu fie dezavantajată în retur, aşa cum s-a întâmplat în tur. "Aş vrea să fim lăsaţi să jucăm de arbitraj, pentru, aşa după cum s-a văzut din statistici, am fost echipa cea mai dezavantajată în tur. Arbitri adiţionali cred că vor fi un şi mai mare pericol. Eu cred că Steaua nu se poate împiedica de Chiajna, diferenţa de valoare este mult prea mare. Concordia are şansa ei jucând acasă, un alt atu poate fi terenul, dar Steaua rămâne marea favorită", a subliniat Contra.

Cosmin Contra a menţionat că Adrian Mutu a fost ales căpitan datorită experienţei şi a valorii şi nu datorită prieteniei. "În ceea ce priveşte echipa mea, pot să spun că nu iau decizii în funcţie de prietenii. Căpitanii noştri sunt, în ordine, Mutu, Mustivar, Geraldo şi Bornescu. Dacă ar fi fost după prietenie, căpitan trebuia să fie Albin. Am optat pentru Mutu pentru că are experienţă şi valoare. Dacă va avea şi echilibru în viaţa personală va fi un mare câştig pentru noi. O spun răspicat, cine are randament scăzut, nu va juca, indiferent de nume. Cei care au plecat au avut atenţia mea poate mai mult decât alţii, dar nu i-am forţat eu să plece. Au plecat la mai bine şi punct. Pentru mine echipa nu s-a învârtit în jurul lui Hamza şi Boudjemaa, cum nu se va învârti nici în jurul lui Mutu şi Zicu. În ceea ce îl priveşte pe Mutu, cred că e un pic naiv, l-am avertizat că va avea o surpriză când va vedea cum se joacă în campionat", a explicat Contra.

Partida FC Braşov - FC Ploieşti, contând pentru etapa a XX-a a Ligii I, se va disputa, duminică, de la ora 20.30, pe Stadionul Tineretului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici