Cotidianul TZ: Articolul critic la adresa lui Schumacher, atribuit lui Hakkinen, nu este real

Cotidianul munchenez TZ le-a cerut, joi, scuze cititorilor, precizând că articolul atribuit lui Mika Hakkinen, în care finlandezul îl critica dur pe fostul său rival pilotul Michael Schumacher, nu este real, informează motorsprot.com.

20 afișări
Imaginea articolului Cotidianul TZ: Articolul critic la adresa lui Schumacher, atribuit lui Hakkinen, nu este real

Cotidianul TZ: Articolul critic la adresa lui Schumacher, atribuit lui Hakkinen, nu este real (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În această săptămână, TZ a găzduit un articol, sub semnătura fostului pilot de Formula 1 Mika Hakkinen, în care acesta afirma că septuplul campion mondial este un tragic ex-erou şi că ar trebui să se retragă imediat.

"Acum, Michael este pentru mine un tragic ex-erou. Mă întreb de ce naiba a revenit în cockpit. Vorbim despre cel mai de succes om din sportul cu motor care s-a zbătut în mijlocul plutonului şi care a făcut o greşeală ridicolă la Abu Dhabi, ce a fost aproape să-l coste viaţa. Ce tragedie ar fi fost pentru germani, chiar în ziua triumfului lui Vettel! Ce mai are de demonstrat omul care a câştigat mai mult decât oricine altcineva. În opinia mea, el îşi demontează mitul puţin câte puţin", se arăta în materialul atribuit lui Hakkinen.

Mai mult, fostul pilot al echipei McLaren îl făcea pe Schumacher, potrivit TZ, un tip "arogant": "Din punctul meu de vedere, nu am fost niciodată prieteni apropiaţi pentru că întotdeauna s-a purtat cu mine un pic prea arogant".

Aceste afirmaţii au surprins, deoarece între Hakkinen şi Schumacher a existat întotdeauna o relaţie bazată pe respect reciproc, în ciuda unei rivalităţi pe pistă duse uneori până la extrem.

Joi, TZ a revenit şi a precizat că materialul atribuit lui Hakkinen nu este real:

"Declaraţiile atribuite domnului Hakkinen, în special cele în legătură cu Michael Schumacher, nu erau reale şi nu au fost autorizate. Regretăm acest lucru şi le cerem scuze cititorilor, lui Mika Hakkinen şi lui Michael Schumacher şi, drept urmare, nu mai lucrăm cu persoana implicată în acest caz".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici