CSA Steaua Bucureşti visează la titlu în handbalul românesc, după o pauză de 10 ani

Steaua Bucureşti şi-a asigurat locul 1 la sfârşitul sezonului regulat în Liga Naţională de handbal masculin cu o etapă mai devreme, după ce s-a impus cu 28-26 pe terenul echipei CSM Focşani. Înaintea ultimei runde, clubul din Ghencea are un avans de 4 puncte în faţa Potaissei Turda.

101 afișări
Imaginea articolului CSA Steaua Bucureşti visează la titlu în handbalul românesc, după o pauză de 10 ani

CSA Steaua Bucureşti visează la titlu în handbalul românesc, după o pauză de 10 ani

Tot după etapa a 25-a, Dunărea Călăraşi a devenit a doua echipă ”fixă” pe tabloul de play-off, fiind sigură că va încheia sezonul pe locul 7. Formaţia lui Adrian Petrea a obţinut un egal pe terenul formaţiei CSU Suceava, 25-25, dar nu mai poate ajunge HC Dobrogea Sud Constanţa în clasament, după ce ”delfinii” au învins HC Vaslui cu 36-28. Constanţa, ocupanta locului 6, are un avans de 6 puncte faţă de Dunărea Călăraşi.

Ultimul loc pe tabloul de play-off se va juca până în ultima etapă. Minaur Baia Mare a scăpat de o ”diferenţă de 100 de goluri” în deplasarea cu CSM Bucureşti, aşa cum s-a exprimat antrenorul Raul Fotonea în timpul unui time-out, dar tot a luat ”15” pe terenul vicecampioanei, 26-41, astfel că tremură până în ultima etapă pentru accederea în play-off. Minaur are un avans de 3 puncte faţă de CSU Suceava, dar mai are nevoie de un punct cu Poli Timişoara în ultima etapă pentru a ocupa locul 8. Tot în cadrul etapei a 25-a, bănăţenii au învins CSM Făgăraş cu 27-20 şi la rândul lor au nevoie de o victorie la Minaur pentru a fi singuri de locul 4.

Revenind la CSA Steaua... Clubul din Ghencea are un sezon foarte bun la sporturile de echipă, fiind în cursă pentru cinci titluri naţionale în acest sezon la patru discipline: polo (feminin şi masculin), volei, handbal şi baschet (toate la masculin)

Fără doar şi poate, echipa masculină de handbal Steaua este una din surprizele sezonului. Prin acest loc 1 la sfârşitul sezonului regulat, CSA a luat o opţiune importantă pentru a câştiga din nou titlul în handbal după o pauză de 10 ani. ”Am încercat şi am şi reuşit să numim o conducere în care am îmbinat experienţa, vorbesc de domnul Vasile Stângă, de domnul Nicolae Munteanu, de domnul Mihai Marinescu, cu tinereţea. Iar în acest caz vorbesc de Coco Mihăilă, un antrenor în care eu am încredere. Ştiu cât s-a investit în el, ştiu cât este de motivat, ştiu cât este de pregătit, tot timpul a participat la cursuri. A avut rezultate foarte bune cu naţionala de tineret”, a evidenţiat Cristian Petrea, comandantul clubului.

După un vid de câţiva ani la nivel de sporturi de echipă, CSA Steaua este din nou competitivă. Iar pentru o evoluţie şi o dezvoltare şi mai amplă, clubul din Bdul Ghencea plănuieşte şi ridicarea unei arene indoor. ”Avem un proiect, ne gândim la această sală care să deservească cele trei mari jocuri de echipă, handbal, baschet şi volei. O sală care să aducă suporterii, cei care ne încurajează. Dorim ca prin această sală să localizăm cât mai mult ce înseamnă identitatea Clubului Sportiv în privinţa jocurilor de echipă”, a punctat comandantul CSA Steaua.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici