Cu patru săptămâni înainte de Cupa Mondială, un fundaş a fost prins dopat şi ratează turneul

Cu patru săptămâni înainte de Cupa Mondială, fundaşul costarican Orlando Galo a fost suspendat de FIFA după ce a fost depistat pozitiv la un steroid anabolizant şi va rata turneul.

252 afișări
Imaginea articolului Cu patru săptămâni înainte de Cupa Mondială, un fundaş a fost prins dopat şi ratează turneul

Sursa foto: AP

FIFA a declarat sâmbătă că Galo "a fost suspendat provizoriu şi că a fost deschisă procedura obişnuită".

FIFA nu a dat niciun termen pentru a urmări cazul disciplinar, Galo, în vârstă de 22 de ani, riscând o interdicţie de până la patru ani. El joacă în prezent la clubul costarican Herediano, informează AP.

Costa Rica joacă primul meci la Cupa Mondială împotriva Spaniei, pe 23 noiembrie, iar apoi va juca împotriva Japoniei şi Germaniei în Grupa E din Qatar.

Federaţia de fotbal din Costa Rica a declarat că Galo a fost depistat pozitiv în probele prelevate luna trecută în Coreea de Sud, unde echipa a jucat două meciuri de pregătire. Federaţia a declarat că 15 jucători din echipă au dat probe.

Regulamentul FIFA privind Cupa Mondială prevede că "fiecare jucător poate fi supus unor teste în timpul competiţiei la meciurile în care participă şi la teste în afara competiţiei, în orice moment şi în orice loc".

Galo a fost rezervă neutilizată atunci când Costa Rica s-a calificat la Cupa Mondială în iunie, învingând Noua Zeelandă în meciul de baraj de la Doha.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici