Cum să pierzi din greutate în 10 zile. Nimic despre dietă

Dieta este importantă, dar nu suficientă; potrivit experţilor, alte acţiuni ne pot ajuta să dăm jos burta, adică să pierdem grăsimea din jurul abdomenului.

2176 afișări
Imaginea articolului Cum să pierzi din greutate în 10 zile. Nimic despre dietă

Este posibil să arzi o parte din grăsimea acumulată pe burtă în doar o săptămână şi jumătate? Răspunsul, oricât de ciudat ar părea, este da! Cheia succesului stă în detalii. Pierderea a câţiva centimetri din talie într-o perioadă atât de scurtă nu este doar o chestiune de dietă sau numai de activitate fizică. Potrivit experţilor, alte lucruri servesc la atingerea scopului nostru.

Somnul este recomandat: până în ora 22:00

Oboseala nu este prietenă cu pierderea în greutate. Privarea de somn interferează cu metabolismul, sabotând eforturile de menţinere a greutăţii ideale. Motivul? Celulele adipoase produc un hormon numit leptina, care spune organismului cata energie potenţială a stocat. Pe măsură ce producţia de leptină atinge vârful noaptea, atunci când dormim, somnul prea puţin poate reduce nivelul de leptină, ceea ce duce la faptul că corpul nostru nu are idee câtă energie a acumulat şi ajunge să stocheze grăsimi în loc să le ardă. Dormitul suficient ajută, de asemenea, la reducerea poftei de carbohidraţi. Este mai bine dacă ne culcăm devreme: într-un studiu recent publicat pe JAMA Network Open, cercetătorii au descoperit că aceia care se culcă după ora 22:00 au un risc cu 20% mai mare de a avea o talie mai mare. Iar la persoanele care se culcă regulat între 2 şi 6 dimineaţa, acest risc se dublează.

Cum stăm cu proteinele. Dar cu carbohidraţii?

Proteina este componenta principală a muşchilor, aşa că ar trebui să fie obiectivul numărul 1 al oricărei diete de creştere a muşchilor. Nutriţioniştii recomandă să luăm întotdeauna proteine ​​la fiecare masă, pentru a ne asigura că muşchii sunt alimentaţi şi că nivelul zahărului din sânge este stabilizat. Un studiu recent a arătat că şi o mică sporire a cantităţii de proteine ​​în timpul meselor ne poate ajuta să menţinem masa slabă în timpul dietei.

Sunt carbohidraţii inamicul? Absolut nu! Reducerea completă a aportului de carbohidraţi ne va ajuta să pierdem câteva kilograme rapid, dar ne va face şi să ne simţim mai iritabili şi mai obosiţi. Renunţarea la carbohidraţi fără criterii ar putea forţa corpul nostru să metabolizeze muşchii pentru energie. Totul se reduce la utilizarea corectă a acestui macronutrient, nu la reducerea completă. Este ideal să obţineţi cantitatea potrivită de carbohidraţi dimineaţa şi după antrenament, de exemplu. Este motivul pentru care dietele de tip „do-it-yourself” produc adesea efecte opuse celor dorite: înainte de a decide ce să eliminăm din alimentaţie, este mai bine să consultăm un profesionist.

Antrenamentul cu greutăţi, chiar cu propria greutate corporală, de mare folos

Una dintre concepţiile greşite comune despre fitness este că faza cardio este calea către un abdomen plat. Dar mai multe cercetări ne spun că, în schimb, pentru a pierde centimetri pe abdomen, ridicarea de greutăţi este elementul crucial. În 2021, o revizuire a unor studii a constatat că antrenamentul de forţă - cu greutăţi, aparate sau propria greutate corporală - poate reduce grăsimea de pe burtă la adulţii sănătoşi. De fapt, acest tip de antrenament permite construirea masei musculare slabe, care ne ajutăs să ardem o cantitate mai mare de grăsime chiar şi în repaus.

Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit: cofeina înainte de activitatea fizică îmbunătăţeşte performanţa generală la exerciţiu cu 11,2% - un ajutor natural pentru a obţine mai mult de la antrenament.

Urcatul scărilor ajută

Chiar dacă nu ne putem antrena o oră consecutivă şi de mai multe ori pe săptămână, aşa-numitele antrenamente „gustări” ne pot ajuta să ardem grăsimea de pe burtă. Cum? În practică, este vorba de a transforma micile activităţi zilnice în exerciţii (compatibile cu starea de sănătate). Un studiu recent coreean a constatat, de exemplu, că persoanele supraponderale care urcau scările de două ori pe zi timp de 5 minute fără să se oprească au putut să piardă în medie 2,4 kg de grăsime corporală în doar 3 săptămâni.

Evitaţi băuturile alocoolice. Sau măcar alegeţi vinul. Potrivit unui studiu recent publicat în revista Obesity Science & Practice, băutorii de bere şi băuturi spirtoase tind să aibă niveluri mai mari de grăsime viscerală. În schimb, băutorii de vin ar avea niveluri mai scăzute. În realitate, mai ales în perioadele de dietă, experţii sfătuiesc să nu consumi alcool sau, cel puţin, să bei, dar cu moderaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici