Daniil Medvedev câştigă turneul de la Marsilia şi urcă pe locul doi în clasamentul ATP

Daniil Medvedev şi-a sărbătorit duminică ascensiunea pe locul 2 mondial în clasamentul ATP cu o victorie împotriva lui Pierre-Hugues Herbert (93 ATP), în finala turneului de tenis masculin Open 13 Provence, de la Marsilia.

274 afișări
Imaginea articolului Daniil Medvedev câştigă turneul de la Marsilia şi urcă pe locul doi în clasamentul ATP

Rusul a servit 13 aşi şi a salvat patru din cele cinci puncte de break cu care a avut de a face, pentru a câştiga cu 6-4, 6-7 (4), 6-4, o finală destul de complicată, ce nu a reflectat diferenţa de 90 de locuri din clasamentul ATP, dintre cei doi combatanţi.

Acesta este al 10-lea trofeu ATP obţinut de Medvedev în carieră. Numărul 3 mondial a câştigat şase dintre aceste trofee la turnee de hard.

„Sunt foarte fericit să câştig cel de al 10-lea turneu al carierei. Am realizat unul din visele mele din copilărie", a spus Medvedev după meci, citat de atptour.com.

„Cred că este deja o mare realizare, dar voi încerca să lucrez mai mult şi să obţin ceva mai mult ... Îmi place foarte mult să joc pe hard. Simt că este suprafaţa care se potriveşte cel mai bine jocului meu”, a mai declarat cel care începând de luni va ocupa locul 2 în ierarhia mondială.

Medvedev îl va depăşi pe Rafael Nadal, devenind primul jucător, în afara celor patru granzi ai tenisului mondial (Nadal, Federer, Djokovic, Murray) care ocupă poziţia nr. 2 în clasamentul ATP de la Lleyton Hewitt încoace, care realiza aceaşi performanţă în iulie 2005.

Cu victoria de duminică, Medvedev a ajuns la 14 meciuri câştigate, din cele 16 jucate în 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici