Departamentul american de Justiţie se alătură plângerii lui Landis împotriva lui Armstrong

Departamentul american de Justiţie a decis să se alăture plângerii pentru fraudă ce îl vizează pe Lance Armstrong şi a fost depusă de fostul coleg al texanului, Floyd Landis, informează mass-media din SUA.

142 afișări
Imaginea articolului Departamentul american de Justiţie se alătură plângerii lui Landis împotriva lui Armstrong

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

NBC News şi Wall Street Journal au precizat că ministerul se va alătura astăzi plângerii ce a fost depusă la un tribunal federal din Washington, în primăvara anului 2010, de către Landis. Acesta îl acuză pe fostul septuplu deţinător al titlului de campion în Turul Franţei că a înşelat guvernul desfăşurând un program de dopaj în cadrul echipei US Postal şi că astfel a obţinut ilegal bani din fonduri publice.

În cazul în care fostul rutier va fi găsit vinovat, el ar putea fi obligat să returneze aproximativ 90 de milioane de dolari, adică de trei ori suma pe care guvernul a vărsat-o în conturile echipei de ciclism.

Landis se bazează în plângerea sa pe legea americană privind declaraţiile false, conform căreia orice persoană poate da în judecată o altă persoană sau o firmă pentru înşelarea guvernului federal, în schimb având posibilitatea de a obţine între 15 şi 30 la sută din suma recuperată.

Pe de altă parte, avocatul lui Armstrong a declarat, vineri, că negocierile dintre guvernul american şi fostul rutier au eşuat în privinţa prejudiciului suferit de US Postal Service, companie ce a finanţat fosta echipă a texanului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici