Derby ardelenesc în fotbalul feminin, Olimpia Cluj-Napoca – ASA Târgu Mureş

La sfârşitul acestei săptămâni, cele mai mari rivale la titlul de campioană a fotbalului feminin din România, Olimpia Cluj-Napoca şi ASA Târgu Mureş, se întâlnesc pentru a disputa meciul tur din play off-ul Superligii, partidă decisivă pentru câştigarea campionatului.

222 afișări
Imaginea articolului Derby ardelenesc în fotbalul feminin, Olimpia Cluj-Napoca – ASA Târgu Mureş

Derby ardelenesc în fotbalul feminin, Olimpia Cluj-Napoca – ASA Târgu Mureş

Meciul are o importanţă deosebită pentru echipa Olimpia Cluj-Napoca, o victorie urcând echipa pe primul loc şi practic clujencele vor avea prima şansă la cucerirea titlului după această partidă.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat că o victorie în meciul de duminică nu este exclus şi că jucătoarele se prezintă foarte bine atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere moral. „Eu cred că este o diferenţă normală, putem câştiga la un asemenea scor, însă totul depinde de forma din ziua respectivă, de condiţiile care vor fi. Eu sper că fetele noastre vor demonstra că în acest moment sunt cele mai bune din România, şi vom obţine victoria şi vom face un pas decisiv către un nou titlu de campioană.

Din punct de vedere fizic stăm foarte bine, în acest moment nu avem accidentări, nu avem probleme. Din punct de vedere al puterii fizice, cele care au jucat la echipa naţională împotriva Franţei au demonstrat că au capacitatea de a se lupta cu jucătoare de top din lume aşa că putem să facem şi duminică contra celor de la Târgu Mureş. Din punct de vedere mental cred că suntem la un nivel foarte bun, fetele au încredere în ele, s-au pregătit foarte bine, şi cred că vor demonstra duminică că sunt cele mai bune din România”, a declarat Mirel Albon.

Preşedintele clubului Olimpia Cluj-Napoca, Alin Cioban, spune că remiza din ultima partidă disputată de cele două echipe le va motiva pe fete şi speră ca problemele cu care se confruntă echipa adversă să dispară cât mai curând. „Meciurile cu ASA Târgu Mureş sunt întotdeauna speciale pentru că întâlnim aici şi rivalităţi dar şi prietenii. Rezultatul de 2-2 din ultimul meci dintre cele două echipe nu face decât să ne motiveze suplimentar şi duminică o să se vadă diferenţa de valoare dintre Olimpia şi ASA Târgu Mureş.

Sigur că nu este plăcut pentru un club ca ASA Târgu Mureş să intre în insolvenţă şi situaţia mă face să mă gândesc la sezonul trecut când o altă echipă de fotbal, Oţelul Galaţi, odată intrată în insolvenţă a considerat oportun desfiinţarea echipei de fotbal feminin. Dacă în anii precedenţi ne-am obişnuit cu buget substanţial pentru ASA Târgu Mureş, situaţia nu este foarte plăcută, eu sper ca problemele să se rezolve şi să continuam rivalitatea asta şi în anii care vin”, a spus Alin Cioban.

Căpitanul echipei clujene, Ioana Bortan, afirmă că echipa se va mobiliza pentru acest meci şi promite că va da tot pentru o victorie în acest meci. „Întotdeauna ne-am mobilizat în meciurile importante. Din păcate pentru nivelul fotbalului feminin din România este cam singurul meci important din campionat. Cu siguranţă vom da tot ceea ce avem mai bun în acest meci”, a afirmat Ioana Bortan.

Jucătoarele echipei Olimpia Cluj-Napoca sunt pregătite pentru meciul de duminică, afirmă Andreea Corduneanu, fundaşul echipei clujene. „Ne-am pregătit ca de obicei profesionist şi sper să ne facem treaba aşa cum ştim cel mai bine”, a completat Andreea Corduneanu. Ea le-a transmis un mesaj atât fanilor din Cluj cât şi jucătoarelor rivale de duminică pe care le aşteaptă la meci. „În primul rând un mesaj pentru suporteri, să fie alături de noi, şi pentru cele de la Târgu Mureş, abia le aşteptăm să vină”, a spus Andreea Corduneanu.

Meciul dintre echipele Olimpia Cluj-Napoca şi ASA Târgu Mureş, contând pentru etapa a 2-a a Play Off-ului Superligii naţionale de fotbal feminin, va avea loc, duminică, 24 aprilie, de la ora 11:00, pe terenul bazei sportive „Ardealul” din Cluj-Napoca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici